Kees van Rijswijk - Langs literaire locaties op Walcheren

Toen de samensteller van deze gids na vijftig jaar afwezigheid in 2015 weer naar Zeeland terugkeerde ging hij op zoek naar een 'literaire reisgids' die hem kon helpen bij het zoeken naar verhalen en gedichten waarin het eiland Walcheren een rol speelt. Zo'n reisgids bleek niet beschikbaar. Daarom is hij zelf maar aan de slag gegaan. Het resultaat vindt u in dit boek: een wandel- en fietsgids langs ongeveer 60 Walcherse locaties die in romans, verhalen en gedichten een plekje hebben gevonden. Deze literaire locaties zijn over vier hoofdstukken verdeeld: 'Middelburg', 'Van Veere naar Domburg', 'Van Westkapelle naar Biggekerke' en 'Vlissingen'. Elk van deze hoofdstukken omvat twee elementen: bijzonderheden over auteurs en locaties en citaten van fragmenten van teksten waarin de besproken locaties aan de orde komen.

Kees van Rijswijk (geb. 1942) was onderwijzer in Domburg, remedial teacher in Schiedam, orthopedagoog in Amsterdam, docent bij het Nutsseminarium voor Pedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam, directeur van het Amsterdamse Pedologisch Instituut en beleidsadviseur op het terrein van het onderwijs aan kinderen die speciale zorg behoeven. Hij publiceerde een groot aantal boeken, artikelen en rapporten over speciale onderwijszorg. Enkele daarvan zijn in het Engels, Russisch en Hongaars vertaald. Na zijn pensioen kreeg hij weer tijd voor een oude liefde: de Nederlandse literatuur.


Het boek langs literaire locaties op walcheren van Kees van Rijswijk is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 17,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Kees van Rijswijk boeken - Langs literaire locaties op Walcheren
ISBN 9789463451208
VERSCHENEN 15-06-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Kees van Rijswijk
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
17,50
Bestel