Karla Leeftink - Reeën het jaar rond

Reeën het jaar rond

Reeën vind je overal. In Nederland zijn er inmiddels meer dan 100.000. Het is de kleinste hertensoort in ons land. Karla Leeftink – Huizinga ging enkele jaren lang met haar camera op pad om in aantrekkelijke plaatjes te laten zien hoe een ‘sprong’ (een groep reeën) leeft. Het hele jaar door, van december tot en met november. Het leverde haar een schat aan informatie op, prachtige foto’s die je alleen kunt maken wanneer je min of meer onderdeel wordt van het leven van de reeën. Het door Profiel uitgegeven boek kost in de winkel € 24,50; ook te bestellen via www.profiel.nl

Niet veel bekend

Eigenlijk weten heel veel mensen niet zoveel over de ree. Soms zien we het oplettende dier op afstand, alleen, maar vaker in een groep. Wat zijn de leefgewoonten van een ree, hoe gaan ze met elkaar om, wat eten ze zoal, hoe groeien de jongen op, kun je een ree zomaar benaderen, leven ze steeds in dezelfde omgeving, hoe passen de reeën zich zo in de loop van het jaar aan, welke plaats nemen ze in de natuur in, wat kunnen zowel jong als oud er van leren.

Alle levensfasen

Karla laat de ree in alle levensfasen zien. Per seizoen. Al kijkend en lezend word je ‘een van hen’, zie je hoe kwetsbaar het dier kan zijn, hoe het territorium wordt bewaakt, dat er een natuurlijke selectie plaatsvindt, dat de vruchtbare bronstperiode aanbreekt, hoe de jongen opgroeien, hoe belangrijk zien en ruiken voor een ree is, hoe op alarmsignalen wordt gereageerd. Karla laat de ree in volle pracht zien in z’n natuurlijke leefomgeving. Dit levert prachtige natuurplaatjes op.

De teksten bij de foto’s zijn kort. Ze laten je verbeelding spreken en nodigen uit tot een verhaal. Zo is het boek niet alleen een prachtig en leerzaam fotoboek, maar ook een boek om samen met kinderen door te bladeren en er iets over te vertellen. Een boek dat de natuur laat leven.

Een prachtig kijk- en leesboek. Voor jong en oud. Voor natuurliefhebbers.


Het boek reeën het jaar rond van Karla Leeftink is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 24,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Karla Leeftink boeken - Reeën het jaar rond
ISBN 9789052942438
PAGINA’S 152
VERSCHENEN 26-11-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Profiel BV
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
24,50
Bestel