Karl Jaspers - Socrates, Boeddha, Confucius, Jezus

De maatgevende mensen


Socrates, Boeddha, Confucius en Jezus lieten geen geschriften of leerstellingen na, zij streefden niet naar bewondering noch naar gehoorzame volgelingen.

Toch staan zij aan de basis van de grote wereldbeschouwingen en religieuze bewegingen waarvan de invloed zich uitstrekt over de gehele wereld en over vele eeuwen, tot aan de dag van vandaag aan toe. Niet voor niets gelden zij als de vier «maatgevende mensen» van de cultuur.

Karl Jaspers betoogt overtuigend dat geen enkel overzicht van het humaan denken of van de filosofie mogelijk is zonder eerst stil te staan bij deze illustere figuren. Door hen werden immers reeds alle levensvragen opgeworpen die ons nu nog bezighouden.

Met dit boek wilde Jaspers de lezer een persoonlijke ontmoeting aanbieden met deze grote grondleggers. Maar Socrates, Boeddha, Confucius, Jezus biedt veel meer dan vier levensbeschrijvingen. Juist door de kennismaking met deze menselijke denkers werd dit boek een klassieke inleiding op de geschiedenis van de wijsbegeerte.


Het boek socrates, boeddha, confucius, jezus van Karl Jaspers is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Karl Jaspers boeken - Socrates, Boeddha, Confucius, Jezus
ISBN 9789061317166
VERSCHENEN 26-02-2018
DRUK 5e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Bijleveld, Uitgeverij
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,50
Bestel

Andere boeken van Karl Jaspers