Karin Zwaan, Ashley Terlouw, Tineke Strik - Nederlands migratierecht

Dit boek over het Nederlands Migratierecht presenteert het beleid en de regelgeving die voor vreemdelingen de toelating tot, het verblijf in en het vertrek uit Nederland bepalen. De snelle ontwikkelingen in het migratierecht maakten een tweede druk in 2018 van dit boek onontbeerlijk.

De Nederlandse wet- en regelgeving en de jurisprudentie daarover worden in belangrijke mate bepaald door internationale en Europese verplichtingen die Nederland is aangegaan. Denk aan het Vluchtelingenverdrag en het Europees Verdrag voor de rechten van de mens en zeker ook aan het Unierecht, dat bijna alle onderdelen van het migratierecht voor Unieburgers en derdelanders beheerst. Het boek plaatst de Nederlandse regels in deze internationale en Europese context. Dat helpt de lezer bij het toepassen, interpreteren en beoordelen van de wet- en regelgeving. Deze opzet maakt het boek waardevol voor zowel studenten als praktijkjuristen.

Naast hoofdstukken over de algemene materiële en procesrechtelijke regels, krijgt het verblijf op grond van gezinshereniging, arbeid, studie en asiel afzonderlijke aandacht. Elk onderdeel begint met een casus en een aantal vragen daarover.


Het boek nederlands migratierecht van Karin Zwaan, Ashley Terlouw, Tineke Strik is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 38,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Karin Zwaan, Ashley Terlouw, Tineke Strik boeken - Nederlands migratierecht
ISBN 9789462905092
VERSCHENEN 16-08-2018
DRUK 2e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Boom Juridische uitgevers
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
38,50
Bestel

Andere boeken van Karin Zwaan, Ashley Terlouw, Tineke Strik