Karin Lachmising - Zeven rivieren ver

Gedichten


De Surinaams-Nederlandse schrijfster Karin Lachmising, geboren in Nederland, emigreerde met haar ouders naar Suriname in 1976. In 1983 kwam ze terug naar Nederland voor studie om zich vervolgens vanaf 1997 tot 2018 in te zetten voor duurzame ontwikkeling, inclusie en programma's voor literatuur, kunst en cultuur in Suriname. Ze was ruim 12 jaar actief voor natuurbescherming en gaf vorm aan participatieprocessen met Inheemse en Marrongemeenschappen in het binnenland van Suriname.

Zij was de eerste student die in 2012 afstudeerde aan de Schrijversvakschool Paramaribo. In 2013 werd ze manager van jeugdtheaterschool 'On Stage'. Tegelijkertijd debuteerde ze met de publicatie van haar dichtbundel Nergens groeit een boom die haar aarde niet vindt.

Had het persoonlijke in haar debuutbundel nog de overhand, in Zeven rivieren ver is sprake van meer geëngageerde poëzie over universele thema's, getuige onder andere gedichten met titels als 'Vluchteling' en 'De laatste beslissing'. In deze nieuwe bundel onderzoekt en verwoordt Karin Lachmising de vele facetten van 'afstand', zoals in de omgang tussen mensen, hoe zij samen leven en deel uitmaken van een maatschappij. Zelfs uit alles wat botst haalt Karin Lachmising ook schoonheid.

Contact

Thuis heb ik heel lang op het terras gezeten,

ik keek naar de maan, alsof die knikte, zei,

dat het gaat zoals het gaat.

Ik dacht daar nog over na,

wat had ik gezegd, gedaan

ik had een woord gezegd

in de brasa die ik gaf

in de handen die

je hield.

Een woord had ik gezegd

toen je even voorbij kwam

en ook even weg ging.

Terwijl ik stond

en ik een slok nam.

«Karin Lachmising heeft een pen die al langer bekend staat om de scherpte voor menselijke emoties en sociale verhoudingen.» - Hilde Neus in De Ware Tijd Literair

De bundel wordt gepresenteerd op zondag 16 december 2018 in het programma 'Dubbelbloed' in Podium Mozaïek.


Het boek zeven rivieren ver van Karin Lachmising is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 17,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Karin Lachmising boeken - Zeven rivieren ver
ISBN 9789062657544
PAGINA’S 64
VERSCHENEN 19-12-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij In de Knipscheer
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
17,50
Bestel

Andere boeken van Karin Lachmising