Karel Musch - De verborgen spiritualiteit van de vrijmetselarij

De vrijmetselarij heeft, als levensbeschouwelijke stroming, een geheel eigen vorm van spiritualiteit. Die is vooral gestoeld op de twee belangrijkste bronnen van symboliek, het licht en de bouwsymboliek. Maar er is meer. Vrijmetselarij is een zoektocht naar individuele zingeving. De spiritualiteit van de vrijmetselarij is een spiritualiteit van verbinding, verbinding met je eigen zelf maar zeker ook verbinding met de ander. De spiritualiteit van de vrijmetselarij is daarom vooral een spiritualiteit van het handelen: vrijmetselaren proberen een beter mens te worden. Dat vraagt om inzet en aandacht. Daarom komen ze in de Loge.

"Om de volle rijkdom en inspiratiekracht van spiritualiteit te begrijpen is kennis nodig van de tradities waarin zij tot leven komt. Met dit boek over specificiteit van de spiritualiteit van de vrijmetselarij bewijst Karel Musch onze maatschappij een belangrijke dienst: een betere kennis van de specificiteit van zijn traditie leidt naar een beter begrip van wat spiritualiteit universeel kan betekenen. In die zin is het ook voor niet vrijmetselaars een must."

- Prof. dr. Johan Verstraeten

Coördinator Research Unit Theological and Comparative Ethics, Faculteit Theologie en Religiewetenschappen, KU-Leuven

"Karel Musch schrijft niet alleen informatief over de historie en de (huidige) praktijk van de vrijmetselarij, maar biedt ook een zicht op de spirituele grondslagen ervan en het daaruit voortgekomen gedachtegoed. En hij legt bovendien verrassende verbindingen met andere vormen van spiritualiteit." - Prof. dr. Wil Derkse, Auteur van Een levensregel voor beginners - benedictijnse spiritualiteit voor het bijna elke dag leven.


Het boek de verborgen spiritualiteit van de vrijmetselarij van Karel Musch is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 18,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Karel Musch boeken - De verborgen spiritualiteit van de vrijmetselarij
ISBN 9789463382762
PAGINA’S 206
VERSCHENEN 15-09-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Aspekt B.V., Uitgeverij
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
18,95
Bestel