Juul van der Stok, Mabel Slangen - Transparanten doorlicht

Jaarfeesten en seizoenen in kleurrijke beelden


Dit werkboek biedt een schat aan voorbeelden en patronen, uitgebreide werkbeschrijvingen en kleurrijke foto's ter inspiratie voor het maken van transparanten.Transparanten zijn voorstellingen bestaande uit meerdere lagen gekleurd zijdevloei- of vliegerpapier, die hangend voor het raam doorlicht worden.

Jaarfeesten en seizoenen kunnen door een passende transparant eerst in het maakproces worden beleefd, om daarna een bijdrage te kunnen leveren aan de viering van de lichtfeesten door de donkere helft van het jaar.

Juul van der Stok, schrijver van Schipper mag ik overvaren. De jaarfeesten in de stroom van de seizoenen verzamelde jarenlang originele ontwerpen en patronen van transparanten en gaf cursussen door het hele land.

In samenwerking met Mabel Slangen - oud-cursist en nu gemotiveerd om nieuwe transparantencursussen en workshops te leiden - zijn de oorspronkelijke ontwerpen voor dit boek met veel enthousiasme opnieuw uitgevoerd, soms bewerkt én aangevuld met nieuwe ideeën, technieken en toepassingen.

Transparanten doorlicht wil van harte uitnodigen om met jong en oud te gaan beleven hoe licht door gekleurd papier voorstellingen in verschijning brengt; doorlichte beelden waar je steeds weer graag naar kijkt.


Het boek transparanten doorlicht van Juul van der Stok, Mabel Slangen is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 39,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Juul van der Stok, Mabel Slangen boeken - Transparanten doorlicht
ISBN 9789491748240
PAGINA’S 214
VERSCHENEN 28-10-2014
DRUK 2e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Cichorei
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
39,50
Bestel

Andere boeken van Juul van der Stok, Mabel Slangen