Jurriën Rood - Filosofie van de jamsessie

Hoe we kunnen samenwerken in vrijheid


Als amateursaxofonist heeft Jurriën Rood vijfentwintig jaar ervaring met het spelen in jamsessies, met alle bijbehorende hoogte- en dieptepunten. Als filosoof beschouwt hij de jam als een experiment van mensen die elkaar (nog) niet kennen en in vrijheid met elkaar samenwerken. Het is een prachtige metafoor voor het openbare leven en het publieke debat.

De vragen die bij de jam spelen, zijn vragen die ons allemaal aangaan. Waarom verloopt vrije samenwerking soms zo moeizaam? Hoeveel regels hebben we nodig en welke rol speelt autoriteit daarbij? En vooral: is het onze beperkte opvatting van vrijheid die ons hier in de weg zit? Wij denken vaak dat vrijheid wordt beperkt door regels, maar Jurriën Rood laat zien dat regels juist vrijheid kunnen schéppen, zowel in de muziek als in de maatschappij.


Het boek filosofie van de jamsessie van Jurriën Rood is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Jurriën Rood boeken - Filosofie van de jamsessie
ISBN 9789047709411
VERSCHENEN 09-11-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Lemniscaat B.V., Uitgeverij
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,95
Bestel

Andere boeken van Jurriën Rood

 • Jurrien Rood - Wat is er mis met gezag?
  Jurrien Rood - Wat is er mis met gezag?

  Een nieuwe visie op autoriteitWat kun je verwachten van een filmer, filosoof en voormalig cabaretier die zich buigt over het straatgezag van de politie? Een beeldend boek, uit het leven gegrepen, met een originele visie. Jurriën Rood liep geruime tijd mee met de Amsterdamse…

  Lees meer...
  19,95
 • Jurriën Rood - De kwestie Pegida
  Jurriën Rood - De kwestie Pegida

  Eind 2014 gaat in de Duitse stad Dresden een snel groeiende groep burgers de straat op. Ze noemt zich Pegida, de 'Patriottische Europeanen tegen de Islamisering van het Avondland'. In dagboeknotities beschrijft Jurriën Rood, Amsterdammer in Dresden, de protestbijeenkomsten. Als…

  Lees meer...
  19,95