Jurn Verschraegen, Georges De Corte, Bernadette Van den Heuvel - Omgaan met dementie (+ interactieve CDRom)

De vergrijzing van onze bevolking stelt ons voor nieuwe uitdagingen. Professionele medewerkers in de ouderenzorg worden steeds meer in aanraking gebracht met personen met dementie. De behoefte aan adequate en actuele vorming is groot. De Expertisecentra Dementie Vlaanderen willen met deze uitgave daaraan tegemoetkomen.

Omgaan met dementie tracht aan de hand van vaak voorkomende en herkenbare situaties een gids te zijn. Het boek zoekt naar een goede praktijkvorming vanuit het oogpunt van de persoon met dementie, diens familie en de hulpverlener. Centraal staat attitudevorming.

Thema's als omgaan met moeilijk hanteerbaar gedrag of omgaan met familieleden van mensen met dementie worden uitvoerig besproken. Concrete situatieschetsen zetten aan tot discussie waarbij verworven kennis, vaardigheden en attitudes naar de noodzakelijke basiscompetenties leiden. De bijgevoegde cd-rom laat toe om deze opleiding zelfstandig of in groep te doorlopen. Dit maakt Omgaan met dementie tot een geïntegreerd vormingsinstrument voor iedereen die betrokken is in de zorg voor en de begeleiding van mensen met dementie en hun omgeving.

Over de auteurs

Jurn Verschraegen is directeur van de Expertisecentra Dementie Vlaanderen. Hij publiceert geregeld in zijn vakgebied.

Georges De Corte is emeritus hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen. Zijn onderwijs-en onderzoeksactiviteiten zijn vooral gericht op digitaal ondersteund leren bij volwassenen op de werkplek.

Bernadette Van den Heuvel is verbonden aan het kabinet van de Vlaamse minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin. Zij is schrijver van diverse publicaties rond ouderenzorg


Het boek omgaan met dementie (+ interactieve cdrom) van Jurn Verschraegen, Georges De Corte, Bernadette Van den Heuvel is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 29,90 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Jurn Verschraegen, Georges De Corte, Bernadette Van den Heuvel boeken - Omgaan met dementie (+ interactieve CDRom)
ISBN 9789044133240
PAGINA’S 167
VERSCHENEN 04-11-2015
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Garant
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
29,90
Bestel

Andere boeken van Jurn Verschraegen, Georges De Corte, Bernadette Van den Heuvel