Jürgen Peeters - Kinderen zijn geen puppy’s

De kracht van zelfsturing in opvoeding


Wat hebben kinderen werkelijk van ons nodig om uit te groeien tot zelfbewuste en zelfstandige volwassenen? Wat zijn helpende of belemmerende factoren in hun ontwikkeling? Hoe kunnen we een richtinggevende autoriteit zijn zonder autoritair te zijn? Wat als we, voorbij de kortetermijngedragscontrole, focussen op de ontwikkeling van onze kinderen op langere termijn, en dit zowel op fysiek, emotioneel, mentaal als sociaal vlak? Hoe kunnen we ons eigen onvermogen benutten als kans om zelf te groeien?

Er is niet één grote waarheid over opvoeding. Het leven is niet zo maakbaar als we zouden willen. In opvoeding vertrouwen we op ons innerlijke kompas. Maar soms is ons innerlijke kompas verstoord, omdat we onvoldoende aandacht geven aan wat we werkelijk denken, voelen en waarnemen. Dan dreigen we het noorden kwijt te raken en weten we niet meer hoe we onszelf en onze kinderen moeten sturen. We proberen ons te redden door krampachtig de controle vast te houden, waardoor onze focus op kortetermijngedragscontrole komt te liggen.

Wil ook jij met meer plezier samen met je kinderen onderweg zijn? Ontdek in dit boek hoe je het evenwicht bewaart tussen discipline en een goede relatie met je kinderen. Zo draag je bij aan de maatschappij van morgen, die meer horizontaal georganiseerd zal zijn en waarin zelfbewustzijn, afstemming, inleving en dialoog steeds belangrijker worden.

Voor trainingen, workshops, lezingen en consulten kijk op: www.kinderenzijngeenpuppys.be

Nele Flamang, logopediste

Recensie

Ik hou van de ongedwongen en eerlijke manier waarop je jouw inzichten deelt. Je helpt mensen op hun weg van angst naar vertrouwen. Een echte aanrader voor iedere ouder!

Pia Leurs, oudercoach

Recensie

Dat dit boek bestaat is fantastisch. Dankzij jouw boek zie ik nu helderder wat de begrippen controle enerzijds en zelfsturing anderzijds inhouden en hoe zich dat in de praktijk vertaalt, in vele gebieden van ons leven.

Anouk Moors, familiaal bemiddelaar

Recensie

Nooit eerder las ik een boek over opvoeding dat zo een vernieuwende visie bevat. Een aanrader voor iedere (toekomstige) ouder en iedere andere volwassene die "anders" wilt leren kijken naar opvoeding.

Siggie Swinnen, leerkracht

Recensie

Het las vlot, maar bovendien kon ik het ook niet wegleggen omdat het zo inspirerend was erin te lezen en nieuwe gebieden te ontdekken. Jouw boek stimuleert om, binnen het huidige onderwijssysteem, te durven volhouden wegen te bewandelen die ons beter maken op fysiek, emotioneel, mentaal en sociaal vlak.


Het boek kinderen zijn geen puppy’s van Jürgen Peeters is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 24,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Jürgen Peeters boeken - Kinderen zijn geen puppy’s
ISBN 9789463441995
VERSCHENEN 18-10-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Acco
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
24,50
Bestel