Junilla Larsen - Eetgedrag in balans

Gezonde eetopvoeding in de kinderopvang


Een aantrekkelijke verbinding tussen theorie en praktijk in een prettig leesbare stijl voor pedagogisch professionals. Het kan ook een hulpmiddel zijn voor ouders die hun kinderen gezonder willen laten eten.

Eetgedrag in balans gaat over het creëren van een gezonde eetopvoeding. Hoe stimuleer je kinderen om groenten en fruit te eten? Hoe zorg je dat kinderen niet te veel eten? Hoe motiveer je (andere) ouders? Met aansprekende praktijkvoorbeelden en actuele kennis uit de wetenschap maakt de schrijver duidelijk hoe een en ander aan te pakken is en wat de achterliggende theorie is. Ieder hoofdstuk eindigt met een samenvatting en reflectievragen waarmee de praktijk nog dichter bij komt.

Dit boek biedt een aantrekkelijke verbinding tussen theorie en praktijk in een prettig leesbare stijl voor pedagogisch professionals en studenten die een pedagogische opleiding volgen. Het kan ook een hulpmiddel zijn voor ouders die hun kinderen gezonder willen laten eten.

Junilla Larsen is Universitair Docent aan de Radboud Universiteit. Zij geeft les bij Pedagogische Wetenschappen en doet onderzoek bij het Behavioural Science Institute (BSI) naar de rol van omgevingsfactoren.

(…)De nadruk ligt op het verhogen van vaardigheden van opvoeders om gezond eetgedrag bij kinderen te bevorderen. Dit sluit mooi aan bij de zogenaamde ‘Boosting’ benadering van gedragsverandering die in opmars is: Het vertalen van wetenschappelijke kennis in concrete handvatten die geschikt zijn om te gebruiken voor iedereen. Dit boek is daarom compleet van nu.

Dr. Harm Veling autoriteit op het gebied van het ontwikkelen en testen van effectieve gedragsveranderingsinterventies


Het boek eetgedrag in balans van Junilla Larsen is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 18,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Junilla Larsen boeken - Eetgedrag in balans
ISBN 9789088508769
PAGINA’S 104
VERSCHENEN 16-05-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER SWP, Uitgeverij B.V.
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
18,00
Bestel