Julio A. Poch - Acht jaar onschuldig vast

Mijn verhaal


‘U wordt aangehouden voor uitlevering aan Argentinië.’ Voor de Nederlands-Argentijnse piloot Julio Poch vormden deze woorden het begin van een jarenlange nachtmerrie.

Het begon allemaal in 2003 op Bali, waar Poch tijdens een etentje met collega’s over de Argentijnse misdaden sprak. Na een tip uit Nederland werd hij vervolgens op 22 september 2009 in Valencia, tijdens zijn laatste vlucht voor zijn pensioen, gearresteerd op verdenking van het uitvoeren van dodenvluchten tijdens de militaire dictatuur in Argentinië.

Acht jaar lang, 2990 dagen, bracht hij daarna door in de gevangenis in afwachting van de uitspraak in een megaproces. Uiteindelijk werd hij op 29 november 2017 vrijgesproken.

In dit boek vertelt Julio Poch voor het eerst zijn hele verhaal. Hoe kon hij in zo’n nachtmerrie verzeild raken? Hoe lukte het hem en zijn advocaten zijn onschuld te bewijzen? Hoe sleet hij zijn dagen in de gevangenis? Ook blikt Poch terug op zijn leven in Argentinië ten tijde van het Videla-regime, zijn opleiding en carrière als gevechtspiloot en zijn komst naar Nederland. Het resultaat is een aangrijpend en dramatisch verhaal van een acht jaar durende beproeving.

Julio A. Poch (1952) werd geboren in Buenos Aires. Hij was van 1974 tot 1980 gevechtspiloot van de Argentijnse marine. Vanaf 1988 vloog hij voor de Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia en verhuisde hij naar Nederland. In 1995 nam hij de Nederlandse nationaliteit aan.


Het boek acht jaar onschuldig vast van Julio A. Poch is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 21,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Julio A. Poch boeken - Acht jaar onschuldig vast
ISBN 9789460039379
PAGINA’S 320
VERSCHENEN 24-01-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Balans
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
21,99
Bestel

Andere boeken van Julio A. Poch