Juliaan Van Acker - Het landverraad van de EU

Waarom ethiek Europa kan redden


De gewone burger voelt zich in alles steeds meer tegengewerkt worden. Politieke beslissingen in Den Haag en Brussel, juridische oordelen bij de rechtbanken tot aan het Europees Hof aan toe: steeds worden eigen burgers benadeeld en worden banken, multinationals, overheden en immigranten bevoordeeld.

De gewone burger wordt weggezet als xenofoob of racistisch, terwijl hij niets liever wil dan leven in vrede en geborgenheid, samen met mensen met wie hij een duizendjarige geschiedenis en cultuur deelt.

Heidegger zei op het einde van zijn leven' Alleen God kan ons nog redden'. In dit essay wordt gezegd: 'Alleen de ethiek kan ons nog redden', wat in feite op hetzelfde neerkomt. De kernboodschap is dat als Europa krachtig opkomt voor zijn eigen normen en waarden, dat Europa slechts dan solidair kan zijn met de gehele wereld en als voorbeeld kan dienen voor andere volkeren.

BIOGRAFIE

prof. dr. Juliaan van Acker heeft een rijke carrière achter zich. Hij was achtereenvolgens pedagoog in Kongo, assistent aan de Vrije Universiteit Brussel, inspecteur van de jeugdgevangenissen, directeur van een jeugdgevangenis voor meisjes in België, onderzoeker aan de Vrije Universiteit Amsterdam en adolescententherapeut aan het Pedologisch Instituut, directeur van een Instituut voor Zeer Intensieve Behandeling, hoogleraar aan de Radbouduniversiteit Nijmegen en hoofd van een project voor behandeling van ernstig gedragsgestoorde kinderen en jonge criminelen.


Het boek het landverraad van de eu van Juliaan Van Acker is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 23,90 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Juliaan Van Acker boeken - Het landverraad van de EU
ISBN 9789492161055
PAGINA’S 180
VERSCHENEN 01-03-2016
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij De Blauwe Tijger
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
23,90
Bestel

Andere boeken van Juliaan Van Acker

 • Juliaan van Acker - Seksueel losbandig en hysterisch
  Juliaan van Acker - Seksueel losbandig en hysterisch

  De samenleving weet geen raad met meisjes die opstandig en losbandig zijn. Als het te erg wordt komen ze terecht in gesloten inrichtingen. Dit voelen ze aan als straf, terwijl zij meestal zelf slachtoffer zijn geweest van verwaarlozing, mishandeling en seksueel misbruik. De…

  Lees meer...
  19,95
 • Juliaan van Acker - Het Europees-Islamitisch Vriendschapsverdrag
  Juliaan van Acker - Het Europees-Islamitisch Vriendschapsverdrag

  Het is niet aan te raden dit boek te lezen. Als u het toch doet, kunt u later niet meer zeggen: 'Ik heb het niet geweten'.

  Lees meer...
  19,95
 • Juliaan van Acker - Jeugdcriminaliteit
  Juliaan van Acker - Jeugdcriminaliteit

  Het boek is een gedragswetenschappelijke benadering van jeugdcriminaliteit. Naast de concrete behandeling van delinquenten wordt vooral aandacht besteed aan preventie en beleid. Het boek eindigt daarom met adviezen voor hulpverleners, onderzoekers en beleidsfunctionarissen.

  Lees meer...
  54,95
 • Juliaan van Acker - Gek van kinderen
  Juliaan van Acker - Gek van kinderen

  Over het boek:Ouders geven gemiddeld het cijfer 8,4 voor adviezen die online worden verstrekt over hun opvoedingsvragen. Vijftig ouders uit Nederland en Vlaanderen komen in dit boek aan het woord. Zij maakten zich grote zorgen over hun kind. Een hele waaier van opvoedings- en…

  Lees meer...
  30,80
 • Juliaan van Acker - De gerespecteerde leerkracht
  Juliaan van Acker - De gerespecteerde leerkracht

  Zestig procent van de leerkrachten klaagt over disciplineproblemen in de klas, terwijl minder dan vijf procent van de leerlingen echt moeilijk van gedrag is. Die kleine minderheid kan echter de lessen grondig verstoren. Dit gaat ten koste van het leerproces van de andere…

  Lees meer...
  17,90
 • Juliaan van Acker - Zorgenkinderen
  Juliaan van Acker - Zorgenkinderen

  Hoewel de opvoeding van de meeste kinderen uiteindelijk leidt tot gezonde volwassen persoonlijkheden, kampen veel ouders met opvoedingsproblemen. Meestal zijn deze problemen tijdelijk en niet zo ernstig, soms gaat het om heel hardnekkige problemen met een zorgwekkende prognose…

  Lees meer...
    9,99