Juliaan Van Acker - Het landverraad van de EU

Waarom ethiek Europa kan redden


De gewone burger voelt zich in alles steeds meer tegengewerkt worden. Politieke beslissingen in Den Haag en Brussel, juridische oordelen bij de rechtbanken tot aan het Europees Hof aan toe: steeds worden eigen burgers benadeeld en worden banken, multinationals, overheden en immigranten bevoordeeld.

De gewone burger wordt weggezet als xenofoob of racistisch, terwijl hij niets liever wil dan leven in vrede en geborgenheid, samen met mensen met wie hij een duizendjarige geschiedenis en cultuur deelt.

Heidegger zei op het einde van zijn leven' Alleen God kan ons nog redden'. In dit essay wordt gezegd: 'Alleen de ethiek kan ons nog redden', wat in feite op hetzelfde neerkomt. De kernboodschap is dat als Europa krachtig opkomt voor zijn eigen normen en waarden, dat Europa slechts dan solidair kan zijn met de gehele wereld en als voorbeeld kan dienen voor andere volkeren.

BIOGRAFIE

prof. dr. Juliaan van Acker heeft een rijke carrière achter zich. Hij was achtereenvolgens pedagoog in Kongo, assistent aan de Vrije Universiteit Brussel, inspecteur van de jeugdgevangenissen, directeur van een jeugdgevangenis voor meisjes in België, onderzoeker aan de Vrije Universiteit Amsterdam en adolescententherapeut aan het Pedologisch Instituut, directeur van een Instituut voor Zeer Intensieve Behandeling, hoogleraar aan de Radbouduniversiteit Nijmegen en hoofd van een project voor behandeling van ernstig gedragsgestoorde kinderen en jonge criminelen.


Het boek het landverraad van de eu van Juliaan Van Acker is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 23,90 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Juliaan Van Acker boeken - Het landverraad van de EU
ISBN 9789492161055
PAGINA’S 180
VERSCHENEN 01-03-2016
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij De Blauwe Tijger
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
23,90
Bestel

Andere boeken van Juliaan Van Acker