Judith Metz, Jolande Sonneveld - Het mooie is dat je er niet alleen voor staat

Individuele begeleiding van jongeren


Er is een groeiende behoefte aan individuele begeleiding van jongeren. Deze begeleiding biedt hen individuele aandacht, maatwerk en de mogelijkheid voor persoonlijke groei. Om de straatcultuur te kunnen doorbreken werken steeds meer politieagenten, hulpverleners, docenten en jongerenwerkers liever één op één. Een ander voordeel van individueel werken is dat professionals beter kunnen aansluiten bij de behoeften van de jongeren waarmee zij werken.

Niet verwonderlijk dus dat de projecten voor individuele begeleiding als paddenstoelen uit de grond schieten. Systematische methodiekontwikkeling van individuele begeleiding bestaat echter nog niet . Zo is er weinig bekend over de doelen van individuele begeleiding, potentiële doelgroepen en de werkzame bestanddelen. En weten we niet of individuele begeleiding een rol speelt in het opgroeien en de ontwikkeling van jongeren. Of wat de beste randvoorwaarden voor het bieden van begeleiding zijn.

Dit boek is een eerste stap in een gedegen methodiekontwikkeling van individuele begeleiding van jongeren. Het brengt overzichtelijk in beeld wat de afgelopen decennia in de wetenschappelijke en vakliteratuur, projectbeschrijvingen en evaluaties is geschreven over de betekenis en uitvoering van individuele begeleiding in het jongerenwerk.


Het boek het mooie is dat je er niet alleen voor staat van Judith Metz, Jolande Sonneveld is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Judith Metz, Jolande Sonneveld boeken - Het mooie is dat je er niet alleen voor staat
ISBN 9789088504273
VERSCHENEN 04-09-2013
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER SWP
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,00
Bestel

Andere boeken van Judith Metz, Jolande Sonneveld