Juan Perea y Monsuwé - Het Laadruim voor de Andromeda Nevel

In HET LAADRUIM VOOR DE ANDROMEDA NEVEL nodigt Juan Perea y Monsuwé (1973) je uit op een duizelingwekkende ontdekkingsreis, voorbij de grenzen van het voorstelbare. Als "Les Fleurs du Mal" van Charles Baudelaire in 1857 een meteoriet was, die in de rimpelloze vijver van de Letterkunde plonsde, dan is dit LAADRUIM een raket, die de interstellaire ruimte verlaat – om nooit meer terug te keren.

Heimwee voorkomend naar de aantrekkelijke dingen van Taal en Aarde, vergewist de schrijver zich ervan, als een ware woordalchemist alles op elkaar te laten reageren, wat het leven kleur en vaart geeft. Via een geheime architectuur volg je de bewogen gerijmde lotgevallen van een losgezongen moderne Don Juan, die door strijd, schade en schande getekend, steeds weer in nieuwe bedwepingen zijn liefde voor een keur aan intrigerende vrouwen van de wereld schetst, die zijn lakens straf uitdeelt.

Bovenal biedt deze rijke collectie miniaturen een uitgelezen uitweg, om onze betreurde planeet te ontstijgen en geworteld in de Oudheid een weg in te slaan naar een parallelle dimensie. De missie slaagt ten langen leste door de unieke gisting, die je wervelend de nooduitgang doet vinden, de 22e eeuw nu reeds inluidend.Juan Perea y Monsuwé boeken - Het Laadruim voor de Andromeda Nevel
ISBN 9789402172454
PAGINA’S 291
VERSCHENEN 14-03-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Brave New Books
Levertijd: ongeveer 3-5 werkdagen
34,54
Bestel