Joseph Chilton Pearce - De barst in het kosmische ei

Nieuwe concepten over geest en werkelijkheid


Actuele klassieker over de relatie geest - werkelijkheid

Wij leven in een vicieuze cirkel van mentale voorstel- lingen over de wereld en de mogelijkheden die de wereld ons - volgens diezelfde voorstellingen - te bieden heeft. Binnen deze schil bevinden wij ons. Joseph Pearce noemt deze schil het 'kosmisch ei'. Het is gefabriceerd door de geest en zijn verlangen naar een logische orde binnen het universum. Binnen dit 'ei' is het leven schijnbaar overzichtelijk en duidelijkheid en heerst de 'zekerheid' waarnaar de geest zo verlangt.

Maar dit is slechts schijn. Het leven is voortdurend in beweging en er gebeuren regelmatig dingen in ons leven die de 'zekerheid' van dit mentale wereldbeeld verstoren. Vervolgens doen wij ons best om dit beeld te herstellen. Vaak tegen de klippen op. Zo houden we de cirkel in stand. Dit slurpt energie en voorkomt dat we ons volledige potentieel benutten.

Laten we hiermee ophouden, raadt Joseph Pearce ons aan. Als we uit die cirkel willen stappen en de levendige werkelijkheid direct willen ervaren, dienen we onze energie te bundelen en te focussen. Hoe we dat kunnen doen, toont Pearce aan de hand van de rijke inzichten van onder meer Carl Gustav Jung, Jezus en Carlos Castaneda. Ook geeft hij in zijn boek praktische oefeningen waarmee we de vicieuze cirkel van mentale voorstellingen kunnen doorbreken, zodat we op een creatievere en spontanere manier kunnen leven.

'Dit boek opent een wereld aan goeddoordachte ideeën met bijgeleverde bewijzen, waardoor je zelf verder op onderzoek wilt om erachter te komen wat toch die bron is waaruit de mensen tappen die allerlei "wonderbaarlijke" daden verrichten.'

Lezersreactie op amazon.com

'Als individuen en groepen van individuen hun geest geconcentreerd focussen, kan zich volgens Pearce een tot dan toe onbekend, niet herkend of onontdekt facet van de werkelijkheid openbaren, dat hierdoor ook voor de rest van de mensheid toegankelijk wordt. De voorbeelden die hij geeft, komen op mij heel overtuigend over.'

Lezersreactie op amazon.com


Het boek de barst in het kosmische ei van Joseph Chilton Pearce is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 27,90 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Joseph Chilton Pearce boeken - De barst in het kosmische ei
ISBN 9789491411717
VERSCHENEN 15-12-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Samsara Uitgeverij b.v.
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
27,90
Bestel