Josca Bos - Parkinson DoeBoek

Leven vanuit eigen kracht en compassie


"Josca Bos beschrijft op een beeldende en herkenbare manier de fasen in de ziekte van Parkinson. Ze put uit haar eigen ervaringen, die van andere patiënten en wetenschappelijke kennis. Veel klachten en kenmerken van de aandoening en de gevolgen voor het bijna elke dag leven passeren de revue. Het boek onderstreept hetgeen bij de revalidatie aan de orde komt en biedt diverse bruikbare handvatten."

Dr. R. Pol, revalidatiearts

"Ik vind het boek bewonderenswaardig! Het behandelt, vanuit een respectvolle houding, heel mooi de niet-motorische gevolgen van Parkinson. Josca is ervaringsdeskundig, dat maakt de inhoud extra krachtig!"

M. van Beek-Bakker, ergotherapeut

"Wat een goed en behulpzaam boek is het geworden! Zeer bruikbare raadgevingen, levenslessen en tips, mijn complimenten!"

Dr. R.B. van Leeuwen, neuroloog

Bij Josca Bos, waarbij de ziekte in 2010 werd vastgesteld, leidde de ziekte tot een radicale wijziging in haar manier van leven. Ze ontwikkelde een basishouding van mildheid.

Geholpen door haar achtergrond als onderwijsdeskundige en coach schreef Josca een methodisch zelfhulpboek voor parkinsonpatiënten en mantelzorgers. Daarbij betrok ze de ervaringen van andere parkinsonpatiënten en van gespecialiseerde zorgverleners.

Onderscheidend is de bijzondere aandacht die Josca heeft voor het subjectief welbevinden van de patiënt. Veel ruimte krijgt het behoud van de eigen waardigheid, met behulp van zelfcompassie. Het boek is een 'doeboek': het bevat veel tips, voorbeelden en hulpmiddelen.


Het boek parkinson doeboek van Josca Bos is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 23,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Josca Bos boeken - Parkinson DoeBoek
ISBN 9789082350340
PAGINA’S 100
VERSCHENEN 22-11-2016
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Gezonde Pers, De
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
23,50
Bestel

Andere boeken van Josca Bos