Jos de Kock, Wim Verboom - Altijd leerling

'Altijd leerling' is met recht een basisboek voor de catechese. Het geloofsleren in de gemeente wordt vanuit de basis doordacht. De leidende gedachte in deze nieuwe catechetiek is de lerende gemeente in de brede zin van het woord. Het leren beperkt zich in zo'n gemeente niet tot jongerencatechese, maar doortrekt het hele gemeente-zijn.

Het boek zet in met de praktijk door 3 catechetische praktijksituaties te schetsen. Daarna volgen theorievorming, reflectie en theologische, pedagogische en didactische facetten van catechese en geloofsleren. Het boek eindigt met een uitvoerig deel met praktische handvatten. Elk hoofdstuk bevat aanwijzingen voor de manier waarop de lezer zich de inhoud eigen kan maken en er in de gemeente mee aan de slag kan.

Het basisboek richt zich op iedereen die leiding geeft aan leren in de gemeente: catecheten, predikanten en toerustingscommissies. Daarnaast is het boek bedoeld als studieboek voor theologie-opleidingen.

Auteurs van dit boek zijn dr. A. de Kock, dr. W. Verboom, A. Pals MA, dr. J.W. van Pelt en drs. A. Stijf. Zij hebben brede ervaring op het gebied van de catechese. Drs. B.T. Wallet schreef een bijdrage over leren in het Jodendom.Jos de Kock, Wim Verboom boeken - Altijd leerling
ISBN 9789023971467
PAGINA’S 328
VERSCHENEN 08-09-2016
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Boekencentrum
Levertijd: ongeveer 3-5 werkdagen
30,99
Bestel

Andere boeken van Jos de Kock, Wim Verboom