Jos Clement - De weg naar levenskunst

Proviand voor onderweg


Dit boek als leidraad staat bij toepassing garant voor het (weer) verkrijgen van zin om te leven.

Hoe kun je 'De weg naar Levenskunst' zo invullen dat je tijdens je leven succesvol dat doet wat je stervend gedaan zou willen hebben? Die vraag stelt Jos Clement zich in zijn boek dat hij vrijdag 14 april heeft gepresenteerd in het Natuur en Milieucentrum De IJzeren Man aan de Geurtsvenweg 4 in Weert.

Jos beantwoordt levensvragen in zijn boek door te verhalen over zijn eigen ervaringen. "Wijsheid, intelligentie, innerlijk meesterschap, spelen naast mentale veerkracht, vrijheid, mededogen, lachen, plezier maken en sporten vormen een belangrijke rol bij het omgaan met de obstakels die je ongetwijfeld op je weg naar Levenskunst tegen zult komen", aldus Jos. Hij heeft dat zelf in 2005 aan den lijve ondervonden tijdens een duiktocht in Soedan. Zijn linkerbeen wilde niet meer en geholpen door zijn 'buddy' en metgezellen wist hij de boot te bereiken. Terug thuis stelde een neuroloog in Weert na veel onderzoeken de diagnose: Parkinson.

De wereld van Jos stond op instorten. Hoe moest het met hem verder? Na een bezinningsperiode en veel lezen lukte het hem een weg met richtingaanwijzers te bewandelen vanuit zichzelf. Deels op eigen kracht en deels met hulp van anderen. Die richtingaanwijzers hebben hem geleid naar de vele aantrekkelijke dingen die de wereld te bieden heeft. "Mijn denken geeft me hierbij de kalmte te zien waar ik niets aan kan veranderen. Geeft me de moed om te veranderen wat nodig is en de wijsheid het verschil tussen deze twee te zien", aldus de 73-jarige Jos Clement.

Eén van zijn hobby's is wandelen in de vrije natuur. "Dat kan hier in Weert en omgeving overal in de groenste regio van de wereld", zegt hij. Andere hobby's zijn skiën op routes. En zeilen op ruwe of gladde zeeën. Duiken met haaien. Tuinieren. In en rondom huis luisteren met vrienden en bekenden naar ieders ervaringen. In een tuinkamer naar keuze. Jos heeft weliswaar door de ziekte van Parkinson fysiek in moeten leveren maar is nooit bij de pakken neer gaan zitten.

Hij is ervan overtuigd dat door veranderingen aan te brengen in zijn levenswijze hij Parkinson heeft kunnen temperen, zo stelt hij op persoonlijke titel. "Iedereen kan uit mijn boek een stukje proviand halen voor onderweg naar zijn Levenskunst", daar is Jos Clement ook van overtuigd.

Vrijdagmiddag 14 april heeft de burgemeester van WEERT Jos Heijmans in het Natuur- en Milieucentrum het eerste exemplaar van het boek in ontvangst genomen en uit eigen zak betaald. Het boek kost 19,95 euro en is te verkrijgen in de reguliere boekhandelzaken.


Het boek de weg naar levenskunst van Jos Clement is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Jos Clement boeken - De weg naar levenskunst
ISBN 9789090302300
PAGINA’S 120
VERSCHENEN 19-05-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER ORBIS
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,95
Bestel

Andere boeken van Jos Clement