Joris Voorhoeve, Saskia Rademaker, Reitse Keizer - Wereld in beweging

De wereld verandert snel. Hoe moeten wij ons op de toekomst voorbereiden? Dat begint met een goed begrip van hoe de wereld feitelijk in elkaar zit, wat de drijvende krachten zijn, hoe machtspolitiek van de grote mogendheden op andere landen inwerkt en aan welke eisen van volkenrecht en politieke ethiek goed beleid hoort te voldoen. Ook de werking van de mondiale economie en van internationale organisaties als de VN, de NAVO en de EU is erg belangrijk.

Dit studieboek geeft een inleiding in de leer van de internationale betrekkingen. Deskundigen leggen helder uit hoe de huidige politieke wereld is ontstaan, wat er op de agenda van het buitenlands beleid staat, en in welke richting de mondiale problematiek zich ontwikkelt.

Wat is het risico op nieuwe oorlogen? Zou de Europese Unie uiteen kunnen vallen? Waarom is er ontwikkelingssamenwerking? Hoe op te treden tegen agressie en schendingen van het volkenrecht en de rechten van de mens? Hoe kunnen kleine, maar welvarende en moderne landen als Nederland en België zich staande houden en voor een veilige toekomst helpen zorgen? Horen we vooral het nationale belang te behartigen of moeten we ons als echte wereldburgers opstellen?

Hoe is er opbouwende invloed uit te oefenen, als burger, kiezer, politicus, belangenbehartiger of activist voor goede doelen? Dat zijn erg relevante vragen die steeds opnieuw, kritisch nadenkend, moeten worden beantwoord om betere resultaten te boeken. 'Wereld in Beweging' is een handreiking daarvoor.


Het boek wereld in beweging van Joris Voorhoeve, Saskia Rademaker, Reitse Keizer is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 48,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Joris Voorhoeve, Saskia Rademaker, Reitse Keizer boeken - Wereld in beweging
ISBN 9789462368491
VERSCHENEN 28-08-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Boom bestuurskunde
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
48,00
Bestel

Andere boeken van Joris Voorhoeve, Saskia Rademaker, Reitse Keizer