Joris Voorhoeve - Negen plagen tegelijk

Hoe overleven we de toekomst


Hoe overleven we de toekomst

Klimaatonzekerheid, burgeroorlogen en strijd om grondstoffen drijven de spanningen in de wereld op. Eén op de zeven mensen lijdt bijna elke dag honger. Ondertussen blijft de wereldbevolking groeien. De wisselwerking van consumptiegroei van de rijken met de diepe armoede en zwak of kwaadaardig bestuur in derde-wereld landen, verspreiding van wapens en nieuwe ziekten wordt desastreus als zij niet door beter beleid wordt gekeerd.

In Negen plagen tegelijk laat Joris Voorhoeve aan wat iedereen zelf kan ondernemen, wat Nederland kan bijdragen en hoe de Europese Unie en de VN de grote vraagstukken kunnen aanpakken. Persoonlijke geschiedenissen van mensen die onrecht aanvechten bewijzen wat een verschil geïnspireerde personen kunnen maken. Ze geven de lezer moed de bedreigingen van de 21ste eeuw het hoofd te bieden.

Joris Voorhoeve (1945) is liberaal politicus en sinds 1980 hoogleraar internationale ontwikkelingen aan diverse universiteiten. Hij was van 1991 tot 1994 directeur van het Instituut Clingendael, en de daaropvolgende vier jaar minister van Defensie.


Het boek negen plagen tegelijk van Joris Voorhoeve is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 25,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Joris Voorhoeve boeken - Negen plagen tegelijk
ISBN 9789025434632
PAGINA’S 367
VERSCHENEN 28-04-2011
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Contact
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
25,99
Bestel

Andere boeken van Joris Voorhoeve