Joop Schaminée, John Janssen, Martijn van der Heide - Natuur in de uitverkoop?

Beschouwingen over ecologie en economie


'Natuur in de uitverkoop?' biedt een kritische beschouwing over de verbondenheid van natuur en economie, twee broers in een huis (oikos). Broers die elkaar soms de koppen lijken in de slaan, Kain en Abel, maar die elkaar ook geen moment kunnen missen.

Het boek maakt duidelijk dat deze verbondenheid niet vrijblijvend is, maar noodzakelijk, en zo ook de samenwerking tussen ecologen en economen. Hiernaast bevat het zes beschouwingen die een brede waaier aan onderwerpen presenteren.

Is Natura 2000 een zegen of een ramp voor de Europese lidstaten? Wat schort er aan het huidige stelsel van natuurcompensatie in ons land? Is er toekomst voor een duurzame landbouw, duurzaam voor de ondernemer maar ook duurzaam voor natuur en landschap?

Groene havens komen uitvoerig aan bod en de vraag wat een korenbloem in de huidige tijd kost. Het boek sluit af met een hoofdstuk over de economische betekenis van waterplanten, in een waterrijk land als het onze een belangrijk thema.

Onderwerpen: ecologie, landschap, natuur, economie, Natura 2000, landbouw, natuurwaarden, natuurontwikkeling, natuurbeheer, natuurakkers, ecosystemen.

Dit is deel 5 in de reeks Vegetatiekundige Monografieen geschreven door ervaren ecologen.Joop Schaminée, John Janssen, Martijn van der Heide boeken - Natuur in de uitverkoop?

Dit boek betreft een E-book. U heeft een E-book reader nodig om dit boek te kunnen lezen. Klik hier voor informatie over e-books.

Dit E-book mag niet worden gekopieerd. Dit E-book mag niet worden geprint. Dit E-book kan niet worden voorgelezen.
ISBN 9789050114837
PAGINA’S 160
VERSCHENEN 05-12-2013
DRUK 1e druk
UITVOERING E-book
Ook verkrijgbaar: zachte kaft.
FORMAAT EPUB met Adobe DRM
TAAL Nederlands
UITGEVER KNNV Uitgeverij
LEVERING direct te downloaden
16,99
Bestel

Andere boeken van Joop Schaminée, John Janssen, Martijn van der Heide