Joop H. Kuchlein, Leo E.J. Bot - Identification Keys to the Microlepidoptera of The Netherlands

Determineertabellen voor de kleine vlinders van Nederland


Determineergids voor de kleine vlinders (Microlepidoptera) van Nederland. Beschrijft 1427 soorten en bevat handige sleutels voor het determineren van de families en soorten. De orde van de vlinders wordt vaak verdeeld in grote en kleine vlinders, respectievelijk de Macro- en de Microlepidoptera. Tot de eerste groep behoren grotere soorten, zoals dagvlinders, uiltjes en spanners. Bij de Microlepidoptera zijn de doorgaans kleinere soorten ondergebracht.

De Microlepidoptera worden vaak motten genoemd, maar kleine vlinders of micro's klinkt een stuk vriendelijker. Het determineren van kleine vlinders is lastig, voornamelijk door het ontbreken van goede en toegankelijke boeken waarin alle micro's, bijvoorbeeld van Nederland te vinden zijn.

Deze uitgave ontsluit de wereld van de kleine vlinders. Bevat determineertabellen, waarmee de 1427 soorten, die tot dusver in Nederland zijn gevonden, op naam kunnen worden gebracht en soortbeschrijvingen met vermelding van de vliegtijd. De tabellen, waarmee tot op de familie kan worden gedetermineerd, zijn geïllustreerd. Voor kleurenfoto's wordt verwezen naar kleinevlinders.nl.

Om het gebruik van de tabellen te vergemakkelijken is een geïllustreerde, verklarende lijst van technische termen toegevoegd en een uitgebreide, geactualiseerde naamlijst van de Nederlandse micro's. De inleiding en tabel tot de families zijn tweetalig, de determinatiesleutels tot de soorten zijn in het Engels.

Een handig hulpmiddel voor liefhebbers, die behalve naar de macro's ook eens naar de ecologisch boeiende kleintjes willen kijken. Hiernaast zullen ook vakmensen gebruik willen maken van dit boek.

Trefwoorden: insecten, entomologie, kleine vlinders, motten, Microlepidoptera, determineren, herkennen


Het boek identification keys to the microlepidoptera of the netherlands van Joop H. Kuchlein, Leo E.J. Bot is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 26,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Joop H. Kuchlein, Leo E.J. Bot boeken - Identification Keys to the Microlepidoptera of The Netherlands
ISBN 9789050113410
PAGINA’S 414
VERSCHENEN 01-03-2010
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER KNNV Uitgeverij
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
26,00
Bestel