Jonas Lüscher - Kracht

Richard Kracht, hoogleraar rethorica in het Duitse Tübingen, heeft een slecht huwelijk en zit financieel aan de grond. Om de scheiding te bekostigen doet hij mee aan een prijsvraag die een steenrijke internetondernemer in Silicon Valley heeft uitgeschreven. Wie in een voordracht van 18 minuten, te houden aan Stanford University, het beste antwoord geeft op de vraag waarom alles wat bestaat goed is en hoe we het toch kunnen verbeteren, wint een miljoen dollar. Kracht reist af naar Stanford en begint te werken aan een overtuigend betoog. Maar tijdens het schrijven moet hij onder ogen zien dat zijn eigen leven haaks staat op de stelling. Het leidt tot zijn ondergang.

VPRO Gids

Recensie

Ingenieus en vermakelijk.

VPRO Gids

Recensie

Lüscher geselt zijn hoofdpersoon ingenieus en vermakelijk in Thomas Mann-stijl, net als de elites van het ‘oude’ Europa’ die zich uitleverden aan neoliberalisme en de zegeningen van Silicon Valley.


Het boek kracht van Jonas Lüscher is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 22,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Jonas Lüscher boeken - Kracht
ISBN 9789028427419
PAGINA’S 240
VERSCHENEN 31-05-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Wereldbibliotheek
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
22,99
Bestel

Andere boeken van Jonas Lüscher