Jonas Heyerick, Jelle Vermeersch - Bahamontes 25 De Hel

Uit liefde voor de stiel


Op 8 april 2018 kreeg Michael Goolaerts een hartstilstand op de tweede kasseistrook in de Hel. ’s Avonds stierf hij in een ziekenhuis in Lille. Zijn collega’s, vrienden en andere getuigen doen het verhaal van die noodlottige dag.

Hij won in de late zomer een World Tour-koers in Plouay, maar in ‘zijn’ voorjaar liep alles fout voor Olivier Naessen. In de 3 cruciale weken ging hij vijf keer tegen de korst. 2019 moet het jaar van de wederopstanding worden.

De beste wielerfilm aller tijden is A Sunday in Hell van de Deen Jorgen Leth, over Parijs-Roubaix van 1976. De regisseur is ondertussen 81 en brengt zijn winters door in Haiti. Maar nog elk jaar komt hij naar de Hel.

In 1980 werd hij tweede achter Moser. Het duurde nog 12 jaar voor Gilbert Duclos-Lasalle voor het eerst kon zegevieren in zijn favoriete koers. Een kunstje dat hij een jaar later prompt herhaalde.

Les Amis du Paris-Roubaix ‘onderhouden’ sinds 1977 de kasseien van de koers. We trokken met Daniel Acou, de oudste paveur van de vrienden, naar de Chemin des Aboittoirs in Orchies.

En verder: Vier bepalende momenten in het leven van Johan Vansummeren; een klimstage op de Teide; thuis bij Roger Rosiers; de spooroverwegen van Le Nord; en die ene keer dat de Ronde van Vlaanderen helser was dan De Hel zelf.Jonas Heyerick, Jelle Vermeersch boeken - Bahamontes 25 De Hel
ISBN 9789082791563
VERSCHENEN 06-03-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Sportliteratuur Uitgeverij

UITVERKOCHT

Dit boek is uitverkocht. Vul uw e-mail adres in om bericht te krijgen zodra het boek leverbaar is.

E-mail adres:


  9,95

De genoemde prijs is een indicatie.

Andere boeken van Jonas Heyerick, Jelle Vermeersch