Jonas Heyerick, Jelle Vermeersch - Goudkoorts

· Yves Lampaert, Remco Evenepoel en Tommy Delestrait. Respectievelijk Belgisch kampioen bij de profs, Belgisch en Europees kampioen bij de juniores en Waals kampioen bij de aspiranten. Drie gesprekken met 3 generaties jonge kampioenen.

· 38 was Joop Zoetemelk toen hij in het Italiaanse Giavera del Montello verrassend de oudste wereldkampioen aller tijden werd. De ex-Tourwinnaar is intussen 71, maar dat record staat nog steeds. We blikken met Jopie terug op leven en werk vanuit zijn Franse thuishaven.

· Drie jaar na elkaar al hangt de regenboogtrui om de schouders van Peter Sagan. Maar denk niet dat het koersend fenomeen die titels op zijn eentje binnenhaalde. Maak kennis met de Slowaakse soldaten van Sagan.

· Victoire Van Nuffel was de allereerste Belgische kampioene op de weg, in tijden dat vrouwen volgens velen nog niet hoorden te koersen. Maar nog meer dan haar prestaties op de fiets is het haar levensverhaal dat haar zo boeiend maakt.

· Ze zijn van alle tijden: de bekers, medailles, trofeeën die worden uitgereikt aan winnaars, zegekoningen en kampioenen. Maar wie maakt die trofeeën? En hoe? Portret van een familie waar het altijd prijs is. Portret van de familie Toulet-Van Bael.

· En verder onder meer: bedrog & verraad op de wereldkampioenschappen, mijmeringen van een ex-wielerjournalist, whatsappen met Björg Lambrecht en Steff Cras, een gouden portfolio van Aldo Tonnoir en een portret van Oscar Freire.


Het boek goudkoorts van Jonas Heyerick, Jelle Vermeersch is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 9,95 excl. verzendkosten.


Jonas Heyerick, Jelle Vermeersch boeken - Goudkoorts
ISBN 9789082791549
PAGINA’S 152
VERSCHENEN 11-09-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Sportliteratuur Uitgeverij
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
  9,95
Bestel

Andere boeken van Jonas Heyerick, Jelle Vermeersch