Jonas Heyerick, Jelle Vermeersch - Bahamontes Knechten

Uit liefde voor de stiel


Bahamontes 19

Hij begon als meesterkracht van Michle Bartoli. Maar dankzij de blessure van de kopman groeide Paolo Bettini uit tot de meest succesvolle eendagsrenner van zijn generatie. Wij gingen op bezoek in zijn Toscaans palazzo.

Zonder de jaren in dienst van Lance Armstrong was Victor Hugo Pena wellicht al lang vergeten. Maar in de schaduw van de Texaan vielen heel wat verhalen te rapen. Wij gingen op bezoek in Pena's Colombiaanse hacienda.

Samen met Rudy Dhaenens schreef PDM-knecht Dirk De Wolf in 1990 Belgische wielergeschiedenis in het Japanse Utsunomiya. Wij gingen op bezoek in zijn appartement in Sint-Denijs-Westrem.

Frans Mintjens is de enige renner die zijn hele carrière voor Eddy Merckx reed. Tijdens en na zijn carrière had hij mee de touwtjes in handen in het familiebedrijf. Wij gingen op bezoek in hun Westmalse fabriek.

'Renners die durven dienen' staat op hun broek. Het motto van Meester-knecht, een wielervereniging die fietsen en geestelijke verdieping hand in hand laat gaan. Wij gingen op bezoek in het Van der Valk Hotel in Zwolle en fietsten een eindje mee.

En verder: op het boerenhof van Wim Vansevenant, een onvolledige geschiedenis van de knecht, een Tourdag in het zog van de VRT-wielercommentatoren, en een open brief aan renner (en ex-gevangene) Justin Jules.


Het boek bahamontes knechten van Jonas Heyerick, Jelle Vermeersch is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 9,95 excl. verzendkosten.


Jonas Heyerick, Jelle Vermeersch boeken - Bahamontes Knechten
ISBN 9789082587890
PAGINA’S 144
VERSCHENEN 12-09-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Cascade Uitgever
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
  9,95
Bestel

Andere boeken van Jonas Heyerick, Jelle Vermeersch