Jonas Heyerick, Jelle Vermeersch - Bahamontes Bahamontes 20 Piste

Uit liefde voor de stiel


Bahamontes 20 978.90.8279.150.1

Bahamontes nestelde zich tijdens de Gentse Zesdaagse in het wiel van Kenny De Ketele. Zes dagen en nachten was 't Kuipke onze thuis. Welkom in de wereld van de derny's, braadworsten, polonaise en topsport.

25 februari 2015. Thomas Dekker grijpt net naast het werelduurrecord in het Mexicaanse Aguascalientes. Meteen het laatste fietskunstje van het gevallen godenkind. Dat vermaledijde uur werd de rode draad van een lange monoloog.

Het woord 'excentriek' is uitgevonden voor Paul De Baeremaeker. Van de sulky op de paardenrenbaan naar de ploegleiderswagen op Vlaamse wegen: het was slechts een kleine stap voor Zotte Polle.

In Japan is keirin een goksport, net als paardenrennen. Fotograaf Rob Walbers verbleef een paar dagen in het Spartaanse internaat waar jonge sprinters een jaar lang worden opgeleid, afgezonderd van de rest van de wereld.

Branie te over, die Tom Pidcock, de nieuwe Britse cross-sensatie die liever vroeg dan laat de absolute heersers Mathieu van der Poel en Wout Van Aert het vuur aan de schenen wil leggen.

En verder: vergeten velodromen in het Noorden van Frankrijk, het hartverscheurende verhaal van WK-medaillewinnares Kristel Werckx, een babbel met Sir Chris Hoy, een ode aan wijlen Erik De Vlaeminck en de herinneringen van Roger De Maertelaere en Tony Landuyt, pistechroniqueurs van vele oorlogen.


Het boek bahamontes bahamontes 20 piste van Jonas Heyerick, Jelle Vermeersch is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 9,95 excl. verzendkosten.


Jonas Heyerick, Jelle Vermeersch boeken - Bahamontes Bahamontes 20 Piste
ISBN 9789082791501
PAGINA’S 144
VERSCHENEN 05-12-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Cascade NV Uitgever
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
  9,95
Bestel

Andere boeken van Jonas Heyerick, Jelle Vermeersch