Jonas Heyerick - Bahamontes La Vuelta

Uit liefde voor de stiel


Bahamontes Special LA VUELTA

In kamer 119 van Hotel El Capitán in Cangas de Onís is nog altijd niets veranderd sinds Miguel Indurain er in 1996 zijn laatste nacht als renner doorbracht. We boekten de kamer en herbeleefden de laatste kilometers van El Rey.

Slechts 14 Belgen wonnen minstens één etappe in elke van de 3 grote rondes. De laatste die zich in dat illustere rijtje kon scharen, was Thomas De Gendt.

De Adelaar van Toledo onze patroonheilige, won nooit de ronde van zijn eigen land. In 1957 was hij er dichtbij, maar zijn eigen ploegmaat, De Leeuw van Larrabetzu, stak daar een stokje voor.

Boerenzoon Raymond Poulidor zal altijd bekend staan als de Eeuwige Tweede. Maar wij klopten aan bij de bompa van Mathieu van der Poel om het te hebben over die ene grote ronde waarin hij wél zegepraalde.

De Vuelta van 1989 was flauw bezet. Een Amerikaanse vastgoed-tycoon had de beste renners met harde dollars naar Amerika gelokt. De organisator van die Tour de Trump doet tegenwoordig iets in de politiek.

En verder: de wederopstanding van Lance Armstrong in 1998, het Gele Leger van Manolo Saiz, de ETA in de koers én Roza Buys, weduwe van de allereerste Vuelta-winnaar.


Het boek bahamontes la vuelta van Jonas Heyerick is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 9,95 excl. verzendkosten.


Jonas Heyerick boeken - Bahamontes La Vuelta
ISBN 9789082791587
PAGINA’S 144
VERSCHENEN 12-08-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Sportliteratuur Uitgeverij
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
  9,95
Bestel

Andere boeken van Jonas Heyerick