Joke Vijn-van der Heijden - Er staat meer dan er staat

Verzamelde preken het jaar rond


Joke Vijn-van der Heijden (1934) trouwde in 1958 en kreeg vijf kinderen.

Door haar vrijwilligerswerk op school en in de parochie, waar zij zich in het bijzonder bezighield met catechese voor kinderen, jongeren en ouders, ontstond de behoefte aan meer scholing.

In 1977 begon zij met de opleiding theologie. Zij studeerde in 1983 af aan de Katholieke Theologische Universiteit Utrecht en werd benoemd als parochiepastor in de Katholieke Kerkgemeenschap Kanaleneiland in de stad Utrecht.

Van de vele predikaties die zij heeft gehouden is er een aantal verzameld in deze bundel. Ze zijn niet in de hier geplaatste volgorde ontstaan, maar verspreid over meerdere jaren.

Dit is de reden dat er soms, vooral rond de hoogfeestdagen, meerdere preken zijn opgenomen over hetzelfde thema; dit thema is dan in de diverse jaren verschillend uitgewerkt.

Het boek is verdeeld in acht hoofdstukken, naar de verdeling van het kerkelijke jaar in acht perioden. Elk hoofdstuk wordt voorafgegaan door een tekening van de Alkmaarse kunstenaar Tiest Simons. Op gestileerde wijze verbeeldt hij hierin steeds één tafereel waarvan in het volgende hoofdstuk sprake is. In ronde lijnen heeft hij de toegenegenheid van de bijbelse figuren naar elkaar weten uit te drukken.

De bijbelcitaten uit het Oude en het Nieuwe Testament zijn genomen uit 'De Nieuwe Bijbelvertaling' uitgave 2004.


Het boek er staat meer dan er staat van Joke Vijn-van der Heijden is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 28,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Joke Vijn-van der Heijden boeken - Er staat meer dan er staat
ISBN 9789077751510
PAGINA’S 354
VERSCHENEN 20-07-2012
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Eigen Boek B.V.
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
28,00
Bestel