Joke Hermes, Maarten Reesink e-book - Televisiestudies

Televisiestudies is de opvolger van Inleiding televisiestudies, de eerste Nederlandstalige introductie op dit sterk gegroeide vakgebied. Televisie is nog altijd het grootste alles-in-één medium. Het biedt vermaak, debat en informatie. Het houdt ons op de hoogte van wat er in de wereld gebeurt in kaders die ons vriendelijk uitnodigend toch graag een bepaalde kant op sturen. Hoe voorziet T.V. ons van wereldbeelden en hoe helpt het medium ons onszelf te herkennen als een bepaald soort persoon, burger of consument?

Het eerste deel van Televisiestudies biedt theoretische handvatten die voortkomen uit het internationale perspectief van cultural studies. In het deel daarna gebruiken de auteurs datzelfde kader om T.V. heel praktisch te bespreken. Televisieproductie komt dan aan de orde, maar ook de discussie over de macht van het medium en over de vraag of kijkers nu wel of niet kwetsbaar zijn. Omdat we gewend zijn T.V. te herkennen in kenmerkende genres, gaat het vervolgens over `make-over programmas, over sport op tv en over T.V. voor kinderen. Het vierde deel beziet T.V. als het mondiale medium dat het eigenlijk al heel lang is. Zo leent T.V. wereldwijd genres en `formats bij de buren, en beheersen Amerikaanse televisiemakers het geheim om de rest van de wereld het gevoel te geven voor ons allemaal te spreken. Hoe het zit met de handel in formats en hoe het moet met de journalistiek in een gemondialiseerde en snel veranderende wereld, zijn de andere onderwerpen in dit deel van het boek. Televisiestudies eindigt met een beknopte geschiedenis van T.V. in Nederland, een waar jongensboek, en een blik op de toekomst van het medium.Joke Hermes, Maarten Reesink boeken - Televisiestudies

Dit boek betreft een E-book. U heeft een E-book reader nodig om dit boek te kunnen lezen. Klik hier voor informatie over e-books.

Dit E-book mag niet worden gekopieerd. Dit E-book mag niet worden geprint. Dit E-book kan niet worden voorgelezen.
ISBN 9789460944727
VERSCHENEN 12-12-2011
DRUK 2e druk
UITVOERING E-book
Ook verkrijgbaar: zachte kaft.
FORMAAT EPUB met digitaal watermerk
TAAL Nederlands
UITGEVER Boom Lemma uitgevers
LEVERING direct te downloaden
22,99
Bestel

Andere boeken van Joke Hermes, Maarten Reesink