John van Ierland - Kasseien

Kasseien 978.90.8251.632.6

Het verhaal:

Freek Mulder, een Jordanese schelm die in de jaren zestig aan de armoede wil ontsnappen, ondervindt in zijn zoektocht naar een beter bestaan dat diefstal alleen maar tot drama leidt.

Hij betert zijn leven en gaat aan de slag als stratenmaker, als specialist in het leggen van kasseien. Voor even is er rust, maar het zekere bestaan begint hem te benauwen en hij kiest voor de onvoorspelbare vrijheid van zijn fiets.

In België ontmoet hij Charlotte, zij wordt zijn geheime liefde en gids in zijn nieuwe leven dat hem begint toe te lachen.

Hij begint naam te maken als renner van klassiekers maar echt doorbreken doet hij niet, omdat hij weigert mee te doen aan de befaamde Noord-Franse rit over kasseien.

De roman 'Kasseien' wordt gevormd door het maken van keuzes. Freek moet kiezen tussen het ontsnappen aan de armoede of blijven in zijn geliefde Jordaan.

Hij moet kiezen tussen vrijheid en zekerheid, tussen simpel en veeleisend, tussen liefde en vriendschap, opgeven en doorgaan, het leven en de dood. Het is als een keuze tussen asfalt en kasseien.

Het boek is een ode aan 'ome' Willem Bustraan van het roemruchte Amsterdamse fietsenmerk RIH en aan de Jordanese renner Henny Marinus. Tevens zijn anderen als Gerrie Knetemann, Jacques Hanegraaf en Roger de Vlaeminck inspiratiebronnen geweest voor het verhaal. Kasseien geeft een inkijk in de Amsterdamse wereld van de jaren zestig, waarin straatjochies een beter bestaan willen opbouwen. Twee jongens, Mark en Twan, is dat niet gelukt, aan hen draag ik het boek op.


Het boek kasseien van John van Ierland is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


John van Ierland boeken - Kasseien
ISBN 9789082516326
PAGINA’S 384
VERSCHENEN 01-03-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Woordmagie
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,95
Bestel

Andere boeken van John van Ierland