John van Ierland - Kasseien

Kasseien 978.90.8251.632.6

Het verhaal:

Freek Mulder, een Jordanese schelm die in de jaren zestig aan de armoede wil ontsnappen, ondervindt in zijn zoektocht naar een beter bestaan dat diefstal alleen maar tot drama leidt.

Hij betert zijn leven en gaat aan de slag als stratenmaker, als specialist in het leggen van kasseien. Voor even is er rust, maar het zekere bestaan begint hem te benauwen en hij kiest voor de onvoorspelbare vrijheid van zijn fiets.

In België ontmoet hij Charlotte, zij wordt zijn geheime liefde en gids in zijn nieuwe leven dat hem begint toe te lachen.

Hij begint naam te maken als renner van klassiekers maar echt doorbreken doet hij niet, omdat hij weigert mee te doen aan de befaamde Noord-Franse rit over kasseien.

De roman 'Kasseien' wordt gevormd door het maken van keuzes. Freek moet kiezen tussen het ontsnappen aan de armoede of blijven in zijn geliefde Jordaan.

Hij moet kiezen tussen vrijheid en zekerheid, tussen simpel en veeleisend, tussen liefde en vriendschap, opgeven en doorgaan, het leven en de dood. Het is als een keuze tussen asfalt en kasseien.

Het boek is een ode aan 'ome' Willem Bustraan van het roemruchte Amsterdamse fietsenmerk RIH en aan de Jordanese renner Henny Marinus. Tevens zijn anderen als Gerrie Knetemann, Jacques Hanegraaf en Roger de Vlaeminck inspiratiebronnen geweest voor het verhaal. Kasseien geeft een inkijk in de Amsterdamse wereld van de jaren zestig, waarin straatjochies een beter bestaan willen opbouwen. Twee jongens, Mark en Twan, is dat niet gelukt, aan hen draag ik het boek op.


Het boek kasseien van John van Ierland is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


John van Ierland boeken - Kasseien
ISBN 9789082516326
PAGINA’S 384
VERSCHENEN 01-03-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Woordmagie
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,95
Bestel

Andere boeken van John van Ierland

 • John van Ierland - De Karst
  John van Ierland - De Karst

  DE KARST. De clown demarreert. 978.90.8251.633.3 Zijn vader gaf hem zijn eerste racefiets maar had jaren later wel bedenkingen over die actie: " dat had ik nooit moeten doen, geen notaris, geen boer maar een clown op een fiets heb ik groot gebracht: een kermisattractie." Het…

  Lees meer...
  24,95
 • John van Ierland - Kees Haast
  John van Ierland - Kees Haast

  Kees Haast Humor en wielrennen gaan goed samen, dit boek bewijst dat; het meest humorvolle wielerverhaal. De Brabantse boerenzoon Kees Haast wordt tijdens een kerkdienst uitgedaagd om mee te gaan fietsen. Op de reservefiets van een ander kan hij de gevorderde renners bijhouden.…

  Lees meer...
  17,50
 • John van Ierland, Henk Baltussen - De jongens van Van Katwijk
  John van Ierland, Henk Baltussen - De jongens van Van Katwijk

  Biografie over Jan, Piet en Fons van Katwijk De jongens van Van Katwijk Jan, Piet en Fons uit Oploo De wielerbroers Jan, Piet en Fons van Katwijk zijn afkomstig uit het Oost-Brabantse dorp Oploo en bekend in de wijde omgeving. Opgeteld kregen de drie tijdens hun…

  Lees meer...
  19,95
 • John van Ierland - De Speer van Rijsbergen
  John van Ierland - De Speer van Rijsbergen

  Het is wat het is Van een simpele jongeman uit het Brabantse dorpsleven naar het grootste wielertalent van Nederland: 'Johan heeft het in zich om de Tour te winnen.' Aan de radio gekluisterd volgt Johan met zijn vader de inspanningen van dorpsgenoot Cees Haast in de Ronde van…

  Lees meer...
  19,95