John Goldingay - Psalmen voor iedereen

Psalm 73 - 150


In zijn serie over het Oude Testament geeft Goldingay in twee boeken over de psalmen bij elke psalm een kort commentaar in zijn levendige en enthousiaste stijl. De psalmen, zo schrijft hij, laten ons vier manieren zien om over God te spreken: met woorden van lof, van dank, van vertrouwen en van gebed. Hij laat zien hoe elke psalm ook voor vandaag relevant kan zijn.

Het Oude Testament voor iedereen:

In zeventien deeltjes bespreekt Goldingay de Schrift van Genesis tot Maleachi. Ook de meest onbegrijpelijke passages weet hij te verhelderen en toe te passen, eenvoudig en beknopt. Een ideale serie voor dagelijkse lezing, groepsbespreking, en om naar te grijpen als de Bijbellezing vragen oproept.

‘Goldingay schrijft voor iedereen als een wijze leraar, een herder, een vriend.’

‘In zijn commentaar verheldert Goldingay allerlei heikele kwesties die spelen in kerk en maatschappij.’

‘Deze boekjes zijn geen diepgravende literatuur. Ze dragen er wel toe bij dat het Oude Testament voor iedereen leesbaarder wordt en de schrijver slaagt dus in zijn opzet. Op ontspannen en vlotte manier neemt Goldingay je mee door de Bijbelteksten. Je zou de boekjes inderdaad kunnen gebruiken voor een dagelijkse lezing.’


Het boek psalmen voor iedereen van John Goldingay is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 17,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


John Goldingay boeken - Psalmen voor iedereen
ISBN 9789051945126
PAGINA’S 256
VERSCHENEN 06-11-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: zachte kaft.
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Van Wijnen
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
17,95
Bestel

Andere boeken van John Goldingay