John Goldingay - Exodus en Leviticus voor iedereen

In het derde deel van Goldingays serie over het Oude Testament geeft hij een toegankelijk en boeiend overzicht van twee belangrijke Bijbelboeken, waarin de geschiedenis van de uittocht van het volk Israël uit Egypte onder leiding van Mozes, de reis door de woestijn en de wetgeving op de Sinaï worden beschreven. John Goldingay is een betrouwbare gids, die vol warmte en betrokkenheid met ons de Bijbel leest zoals die zich geeft.

Het Oude Testament voor iedereen:

In zeventien deeltjes bespreekt Goldingay de Schrift van Genesis tot Maleachi. Ook de meest onbegrijpelijke passages weet hij te verhelderen en toe te passen, eenvoudig en beknopt. Een ideale serie voor dagelijkse lezing, groepsbespreking, en om naar te grijpen als de Bijbellezing vragen oproept.

'Goldingay schrijft voor iedereen als een wijze leraar, een herder, een vriend.'

'In zijn commentaar verheldert Goldingay allerlei heikele kwesties die spelen in kerk en maatschappij.'

'Deze boekjes zijn geen diepgravende literatuur. Ze dragen er wel toe bij dat Genesis voor iedereen leesbaarder wordt en de schrijver slaagt dus in zijn opzet. Op ontspannen en vlotte manier neemt Goldingay je mee door het Bijbelboek. Je zou de boekjes inderdaad kunnen gebruiken voor een dagelijkse lezing.'

John Goldingay is professor Oude Testament aan het Fuller Theological Seminary in Pasadena, California. Hij is oudtestamenticus en schrijver van veel commentaren en boeken op zijn vakgebied.


Het boek exodus en leviticus voor iedereen van John Goldingay is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 17,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


John Goldingay boeken - Exodus en Leviticus voor iedereen
ISBN 9789051945034
PAGINA’S 224
VERSCHENEN 10-10-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Wijnen, Uitgeverij Van
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
17,50
Bestel

Andere boeken van John Goldingay