John Douglas, Mark Olshaker - Mindhunter

Achter de schermen van de serial crime unit van de FBI


Mindhunter, nu als serie op Netflix te zien, geeft een kijkje achter de schermen van de gruwelijkste, meest fascinerende en moeilijkste zaken uit de carrière van de legendarische FBI-profiler John Douglas.

Douglas werkte vijfentwintig jaar bij de Investigative Support Unit van de FBI en maakte jacht op de meest beruchte en sadistische seriemoordenaars van onze tijd: de man die als sport op prostituees jaagde in de bossen van Alaska, de kindermoordenaar van Atlanta en de Green River-moordenaar van Seattle. Deze laatste zaak kostte Douglas bijna het leven.

Douglas confronteerde, interviewde en bestudeerde tientallen seriemoordenaars, onder wie Charles Manson, Ted Bundy en Ed Gein, die zich aankleedde met de huid van zijn slachtoffers.

Met zijn bijzondere gave om zich in te kunnen leven in zowel jager als prooi, bestudeert Douglas elk misdrijf. In zijn hoofd herleeft hij de acties van moordenaar en slachtoffer, creëert hij daderprofielen, beschrijft hij hun gewoontes en voorspelt hij hun volgende zetten.


Het boek mindhunter van John Douglas, Mark Olshaker is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 15,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


John Douglas, Mark Olshaker boeken - Mindhunter
ISBN 9789024577101
PAGINA’S 464
VERSCHENEN 01-11-2017
DRUK 2e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Luitingh Sijthoff
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
15,00
Bestel

Andere boeken van John Douglas, Mark Olshaker