John Bunyan - De heilige oorlog

In dit boek beschrijft Bunyan het wonder van de schepping van de mens en de strijd waaraan deze onderworpen is. De rijkdom van Gods genade in de mens verheerlijkt en de pogingen van de vorst der duisternis de genade te vernietigen, vergelijkt hij met een bittere strijd om een stad. Deze stad noemt hij: "Mensenziel". Het is duidelijk dat hij in zijn boek spreekt van zijn persoonlijke zielservaringen. Voor velen is dit tot troost en onderwijs geweest. Bunyan was een godgeleerde. Met de gaven, die de Heere hem schonk, heeft hij mogen woekeren. "De Heilige Oorlog" laat een blik slaan in het leven van een gelouterd mens. Door de kracht van Gods genade is hij staande gebleven en heeft uiteindelijk getriomfeerd. In het boek dat voor u ligt, heeft de schrijver op uitnemende wijze de woorden van Bunyan voor de lezer verstaanbaar gemaakt. Niemand kan zeggen dat het voor hem of haar geen boodschap heeft. Het is een evangelieboodschap die dwingt tot onderzoek. Het roept op tot bezinning op onze reis naar de eindbeslissing. Bij de vele onzekerheden van onze tijd is dit zeker, vorst Immanuël zal triomferen. De overwinning over alle machten en krachten is zeker.

Voor ons allen is de levensvraag: zullen wij door genade met Hem triomferen of met de vorst der duisternis Diabolus ondergaan in de buitenste duisternis?

Gebonden,

Harde kaft

142 pagina's

Voorzien van prachtige kleurenillustraties van Adri Burghout

John Bunyan Stichting - Kootwijkerbroek


Het boek de heilige oorlog van John Bunyan is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 12,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


John Bunyan boeken - De heilige oorlog
ISBN 9789076306117
VERSCHENEN 23-04-2015
DRUK 2e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER John Bunyan Stichting
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
12,50
Bestel

Andere boeken van John Bunyan