Johannes Schiettecatte - Dorst naar het absolute

In dialoog met Teresa van Ávila


In 2015 werd de vijfhonderdste verjaardag van de geboorte van Teresa van Jezus, beter bekend als Teresa van Avila gevierd, in Avila en overal waar deze Spaanse katholieke heilige bekend staat als een baken van (christelijke) spiritualiteit. Zij stierf te Alba te Tormes in 1582, werd heilig verklaard in 1622 en tot kerklerares uitgeroepen in 1970.

Teresa was een grote vrouw, met ruime menselijke en geestelijke ervaring, een uitzonderlijk monument zelfs van christelijk humanisme en christelijke mystiek, die tot op vandaag tal van mensen binnen en buiten het christendom inspireert.

Het blijft nodig haar rijkdom te belichten en te ontsluiten voor onze tijd. Daarom bundelen we hier enkele bijdragen die haar gedachtengoed toelichten. Enkele van deze bijdragen waren oorspronkelijk conferenties op een internationaal symposium dat in 2015 te Brussel doorging; andere zijn gelegenheidsconferenties, één enkele tekst werd voor dit boek geschreven.

De schrijvers zijn thuis in Teresa of in één of ander veld van de studie van de mystiek en proberen haar figuur te laten dialogeren met hedendaagse interessevelden, zoals de psychologie of de interreligieuze dialoog.

Zo blijkt de actualiteit van deze grote mystica voor onze tijd: zo kritisch, ogenschijnlijk nihilistisch maar van een diepe dorst naar het Absolute!


Het boek dorst naar het absolute van Johannes Schiettecatte is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 15,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Johannes Schiettecatte boeken - Dorst naar het absolute
ISBN 9789492434012
PAGINA’S 130
VERSCHENEN 12-06-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Carmelitana Vzw, Uitgeverij
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
15,95
Bestel

Andere boeken van Johannes Schiettecatte