Johann Joachim Winckelmann - Gedachten over de nabootsing van de Griekse werken in de schilder- en beeldhouwkunst

Door zijn systematisch onderzoek naar de geschiedenis van de Griekse kunst en zijn fascinatie voor haar schoonheid wordt Winckelmann beschouwd als de grondlegger van het vak kunstgeschiedenis en initiator van het neoclassicisme. Met de slagzin 'Edle Einfalt, stille Grösse' bestreed hij

de in zijn tijd overheersende barok en rococo. Zijn geschrift bepaalt tot op de dag van vandaag in literatuur en kunst het beeld van de Griekse oudheid.

De vertaler, AART J. LEEMHUIS, is filosoof en beeldend kunstenaar.

JOHANN JOACHIM WINCKELMANN (1717-1768) was autodidact. Zijn belangrijkste publicaties zijn 'Gedancken über die Nachahmung der Griechischen Wercke in der Mahlerey und Bildhauer-Kunst' (1755) en zijn omvangrijke 'Geschichte der Kunst des Alterthums' (1764).


Het boek gedachten over de nabootsing van de griekse werken in de schilder- en beeldhouwkunst van Johann Joachim Winckelmann is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 27,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Johann Joachim Winckelmann boeken - Gedachten over de nabootsing van de Griekse werken in de schilder- en beeldhouwkunst
ISBN 9789086871964
PAGINA’S 240
VERSCHENEN 28-02-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Klement
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
27,99
Bestel