Jochen Devlieghere, Rudi Roose - De mythe van rationalisering

Over creativiteit en ambiguïteit in het sociaal werk


Het sociaal werk wordt steeds vaker in aanraking gebracht met de vraag naar rationalisering en vooral naar overrationalisering. Dit uit zich in een amalgaan aan procedures, protocollen, richtlijnen, methodes en regels die proberen om het sociaal werk voor te structureren. In dit boek lichten de auteurs toe hoe deze tendens is ontstaan, welke gevolgen deze heeft en hoe sociaal werkers ermee kunnen omgaan in hun dagelijkse praktijk. Op basis hiervan pleiten de auteurs dan ook voor een ontgrenzende benadering van sociaal werk.

Het boek combineert theoretische concepten zoals discretionaire ruimte, verantwoording, transparantie en ambiguïteit met praktijkvoorbeelden die spruiten uit wetenschappelijk onderzoek. Op die manier wordt de overrationalisering van het sociaal werk tastbaar gemaakt voor zowel onderzoekers, beleidsmakers, sociaal werkers als voor studenten.

Over de auteurs

Jochen Devlieghere is als postdoctoraal onderzoeker verbonden aan de Vakgroep Sociaal Werk en Sociale Pedagogiek van de Universiteit Gent. Rudi Roose doceert er Sociaal werk.


Het boek de mythe van rationalisering van Jochen Devlieghere, Rudi Roose is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 16,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Jochen Devlieghere, Rudi Roose boeken - De mythe van rationalisering
ISBN 9789044135657
PAGINA’S 93
VERSCHENEN 13-12-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Garant - Uitgevers n.v.
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
16,00
Bestel