Joanneke van der Nagel, Marion Kiewik - Handleiding CGT+

Cognitief gedragstherapeutische behandeling van problematisch middelengebruik bij mensen met een lichte verstandelijke beperking


De Handleiding CGT+ (Cognitief Gedragstherapeutische behandeling van problematisch middelengebruik bij mensen met een lichte verstandelijke beperking, LVB) bevat, naast een beschrijving van 18 behandelbijeenkomsten, een uitgebreide introductie op het CGT+ protocol. Deze vormt een verbinding tussen praktijk (protocolbeschrijving), theorie (hoofdstuk 15 van het Handboek Cognitieve gedragstherapie bij middelengebruik en gokken) en het basisprotocol CGT bij middelengebruik en gokken. Naast de Handleiding CGT+ is ook een Werkboek CGT+ beschikbaar.

Net als in het basisprotocol staat in de CGT+ het versterken van de zelfcontrole van de cliënt ten aanzien van gebruik centraal. De thema's en methoden die aan bod komen, volgen ook globaal die van het basisprotocol. De wijze waarop de behandelinhoud aan bod komt en ook de planning van de bijeenkom¬sten zijn echter aangepast aan de doelgroep cliënten met een LVB. Belangrijke verschillen met het basisprotocol zijn het aantal bijeenkomsten (18 in plaats van 9), waardoor meer oefening en herhaling mogelijk is; de samenwerking met een vertrouwenspersoon uit het netwerk van de cliënt; en het gebruik van actieve werkvormen, visuele en andere non-verbale ondersteuning.


Het boek handleiding cgt+ van Joanneke van der Nagel, Marion Kiewik is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 27,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Joanneke van der Nagel, Marion Kiewik boeken - Handleiding CGT+
ISBN 9789492121172
VERSCHENEN 12-06-2016
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Stichting Resultaten Scoren
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
27,50
Bestel

Andere boeken van Joanneke van der Nagel, Marion Kiewik