Jo Voets, Lieve Michielsen, Sarah Hertens - Hink-stap-sprong 2 Ouderlijke vaardigheden

Een boek vol ontwikkeling en opvoeding


U herinnert het zich waarschijnlijk nog als gisteren: u houdt uw baby voor de eerste keer in uw armen ... een klein hulpeloos wezentje aan het begin van zijn lange levensweg. Pasgeboren, maar toch al een kind met eigen talenten, behoeften, vragen en groeikracht. En daarnaast u als kersverse ouder met verwachtingen, hoop, inzet en eigen vaardigheden.

Samen op weg dan: met hinken, stappen en soms springen. Een lange weg waarbij u met uw baby, uw peuter, kleuter, schoolkind en tiener opschuift en zoveel mogelijk bagage in zijn koffertje steekt. U probeert hem mee te geven wat hij nodig heeft om een gelukkige en zelfstandige volwassene te worden, die op zijn beurt misschien de ouder van een baby wordt.

Dit tweede deel - Boek 2 - Ouderlijke vaardigheden - behandelt het gereedschap van ouders; de vaardigheden die ouders best in hun koffer hebben om kinderen gezond en wel groot te krijgen. Drie woorden keren hier voortdurend weer: sturen, steunen en stimuleren.

Het eerste deel - Boek 1 - Ontwikkeling - beschrijft de weg van baby's, peuters, kleuters, schoolkinderen en jongeren. We volgen de groeikracht van uw kinderen, maar ook hun groeipijnen en leveren bruikbare tips voor u als ouders. Voorbeelden, tekeningen en schema's versterken het verhaal.

Groot worden is soms moeilijk, kinderen grootbrengen ook. Soms staat u op één been te hinken, soms stapt u flink door, soms maken u en uw kind een reuzensprong vooruit.

Over opvoeding van kinderen wordt veel gepraat en geschreven, vaak met moeilijke woorden. Beide boeken Hink-Stap-Sprong willen het verhaal herkenbaar houden, met aansprekende voorbeelden en heldere uitleg. Wat u in deze boeken vindt, kan jarenlang meegaan. Wat u nu nog niet kunt gebruiken, bewaart u maar voor later.

Over de auteurs

Jo Voets is orthopedagoog, gedragstherapeut en opgeleid in Themagecentreerde Interactie. Hij is pedagogisch directeur van OGL (Orthopedagogische Groep Limburg) en initiatiefnemer van de OPZET-projecten (Orthopedagogische Zorg en Training) en van PAS-Opvoedingswinkel. Hij is als docent verbonden aan het departement Sociaal Agogisch Werk van de KHLim, en aan het Centrum voor Gezinswetenschappen

Lieve Michielsen is klinisch psychologe, opgeleid in de systeemtheoretische psychotherapie en in gezinstherapie, en coördineerde Hink-Stap-Sprong.

Sarah Hertens is klinisch psychologe en projectmedewerkster van Hink-Stap-Sprong.


Het boek hink-stap-sprong 2 ouderlijke vaardigheden van Jo Voets, Lieve Michielsen, Sarah Hertens is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 14,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Jo Voets, Lieve Michielsen, Sarah Hertens boeken - Hink-stap-sprong 2 Ouderlijke vaardigheden
ISBN 9789044117301
PAGINA’S 123
VERSCHENEN 14-10-2016
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Garant
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
14,00
Bestel