Jildert De Boer - Zijt gij niet apostelen?!

Geschiedenis, leer en praktijk van het Katholiek Apostolische Werk/De Algemene Kerk


Zijt gij niet Apostelen?! neemt u mee naar de fascinerende wereld van de apostolischen!

Niet eerder is zo uitgebreid geschreven over de rond 1935 ontstane geloofsgemeenschap Katholiek Apostolische Werk ( KAW), die pretendeert een voortzetting te zijn van de Katholiek Apostolische Kerk. Eerder was de gemeenschap bekend onder de namen Interkerkelijk Centrum (IKV) en Gemeente Gods. Nu wordt de naam De Algemene Kerk gebruikt.

Deze benaming wordt ook gebruikt voor de Algemene Kerk van alle gedoopten ( in brede zin). Het Werk zoals men het onderling aanduidt, eist in de regel geen uittreden wat betreft de "Kerkafdeling: waarvan men lid is. Het Werk functioneert naast de kerk als compensatie voor wat men daar mist, zoals de viervoudige bediening: apostelen, profeten, evangelisten, herders/leraars en het functioneren van de gaven van de Geest.

De gemeenschap draagt een verborgen en gesloten karakter. Het Werk is echter geradicaliseerd waardoor de koers in extreem vaarwater is gekomen. Daardoor heeft de gemeenschap bijna 25% van haar leden verloren. Het heeft veel weg van een zuiveringsproces door uitsluiting van tal van dienaren en de geforceerde contactbreuken in families. De schrijver, die zijn sporen heeft verdiend met In het huis Mijns Vaders, legt de vinger op de zere plek, dat is: het leed dat mensen hebben geleden en nog moeten lijden.

Het centrum van de gemeenschap is in Groenekan, bij Utrecht. Recent is de Martinuskerk in Makkum gekocht voor het houden van vieringen.

De gebonden uitgave is rijk geïllustreerd en voorzien van vele documenten.

Een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in kerkgeschiedenis.


Het boek zijt gij niet apostelen?! van Jildert De Boer is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 29,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Jildert De Boer boeken - Zijt gij niet apostelen?!
ISBN 9789070105310
PAGINA’S 500
VERSCHENEN 02-01-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Ipenburg, Uitgeverij
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
29,50
Bestel

Andere boeken van Jildert De Boer