Jessica de Jong - VROUWEN ZIJN GELIJK AAN MANNEN

Behalve in de directiekamer: het gebrek aan topvrouwen ligt niet alleen aan ambitieloze vrouwen, maar ook aan structureel lagere promotiekansen


Vrouwen zijn gelijk aan mannen - behalve in de directiekamer

Het gebrek aan topvrouwen ligt niet alleen aan ambitieloze vrouwen, maar ook aan structureel lagere promotiekansen. In Vrouwen zijn gelijk aan Mannen, behalve in de directiekamer, toont Jessica de Jong aan dat onbewuste discriminatie een belangrijk oorzaak is van het glazen plafond. Ze laat met onderzoeken en ervaringen van topvrouwen zien waarom vrouwen in het Nederlandse bedrijfsleven de absolute top niet halen.

Overheid en bedrijfsleven spannen zich al vele jaren in om de opmars van vrouwen een impuls te geven. Maar de maatregelen zijn vrijblijvend, ondoordacht en ongericht. In een poging de ban te doorbreken gaan vrouwen zichzelf presenteren als geoliede winstmachines. Terwijl de overheersende mannelijke cultuur ongemoeid blijft. Het kabinet Rutte maakt het compleet bont door het promoten van vrouwen bewust op een lager pitje te zetten.

Is er nog een uitweg mogelijk? De Jong doet aanbevelingen aan bedrijfsleven, politiek, wetenschap en de topvrouwen zelf om een doorbraak te forceren.

Jessica de Jong (1971) schrijft als journalist over emancipatie. Artikelen van haar verschenen onder meer in Het Financieele Dagblad, Trouw en de Volkskrant.Jessica de Jong boeken - VROUWEN ZIJN GELIJK AAN MANNEN

Dit boek betreft een E-book. U heeft een E-book reader nodig om dit boek te kunnen lezen. Klik hier voor informatie over e-books.

Dit E-book mag niet worden gekopieerd. Dit E-book mag niet worden geprint. Dit E-book kan niet worden voorgelezen.
ISBN 9789078124993
VERSCHENEN 15-03-2011
UITVOERING E-book
FORMAAT EPUB zonder DRM
TAAL Nederlands
UITGEVER de Rode Kamer
LEVERING direct te downloaden
  9,95
Bestel

Andere boeken van Jessica de Jong