Jessica de Jong - Vrouwen zijn gelijk aan mannen

Behalve in de directiekamer


Bestuurders, mensen uit de politiek, wetenschappers en journalisten breken zich al jaren het hoofd over de vraag waarom Nederlandse vrouwen zelden de top van het bedrijfsleven bereiken. Met legio maatregelen en nog meer goede voornemens pogen zij de opmars van vrouwen een impuls te geven. Tevergeefs.

In Vrouwen zijn gelijk aan Mannen - behalve in de directiekamer schetst Jessica de Jong de oorzaken van het falende beleid van bedrijfsleven en overheid, recent voorbeeld: zie het geringe aantal vrouwen in het kabinet-Rutte. Te veel aandacht gaat uit naar vrouwelijke commissarissen, die vaak weinig te vertellen hebben. Het stimuleren van diversiteit in de top is vrijblijvend, ondoordacht en ongericht. Terwijl de overheersende mannelijke cultuur ongemoeid blijft.

Het boek laat zien dat niet alleen ambitieuze vrouwen de oorzaak zijn van het vrouwentekort, maar ook dat veel bedrijven geen antwoord hebben op de vaak onbewuste discriminatie van vrouwen.

Is er nog een uitweg uigt deze impasse? De Jong doet aanbevelingen aan bedrijfsleven, politiek en de topvrouwen zelf om een doorbraak te forceren.

Jessica de Jong (Amsterdam, 1971) schrijft als journalist over uiteenlopende onderwerpen op het terrein van emancipatie.


Het boek vrouwen zijn gelijk aan mannen van Jessica de Jong is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 16,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Jessica de Jong boeken - Vrouwen zijn gelijk aan mannen
ISBN 9789054293095
PAGINA’S 155
VERSCHENEN 03-03-2011
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Conserve
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
16,95
Bestel

Andere boeken van Jessica de Jong