Jeroen Hendriksen - PM-reeks Cirkelen rond Kolb

Begeleiden van leerprocessen


Jeroen Hendriksen gaat in op de verschillende invalshoeken die Kolb geïnspireerd hebben tot zijn belangrijke publicatie Experiential Learning. De fascinatie van de schrijver voor ervaringsleren was daarbij het uitgangspunt. Befaamde onderzoekers als Dewey, Lewin, Piaget, maar ook de humanistische psychologie met Maslow, Rogers en Perls en de pedagogiek van Paolo Freire zijn inspiratiebronnen voor Kolb. In Cirkelen rond Kolb worden ze in hun samenhang uitgewerkt en aangevuld met veel nieuwe inspirerende werkvormen en oefeningen.

Jeroen Hendriksen besteedt ook aandacht aan de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van leren en legt een link tussen ervaringsleren toen en organisatieleren nu. Cirkelen rond Kolb is leerboek en oefenboek tegelijk. Spelenderwijs wordt de lezer meegenomen in de boeiende wereld van het ervaringsleren. Theoretische impulsen en oefeningen wisselen elkaar af. Zo ontstaat een rijk palet aan mogelijkheden voor manager, trainer, opleider, consultant, personal coach en docent om zelf vorm te geven aan nieuwe leerimpulsen.

U vindt in dit boek: de originele leerstijlentest van Kolb, reflectieoefeningen, didactische suggesties, teamdiagnose-instrumenten, oefeningen voor doeners, bezinners, dromers en beslissers.


Het boek pm-reeks cirkelen rond kolb van Jeroen Hendriksen is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 20,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Jeroen Hendriksen boeken - PM-reeks Cirkelen rond Kolb
ISBN 9789024417049
PAGINA’S 134
VERSCHENEN 01-07-2005
DRUK 5e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Boom/Nelissen
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
20,99
Bestel

Andere boeken van Jeroen Hendriksen