Jeroen Hendriksen, A. de Wit, J. de Ruijter - PM-reeks Het thema centraal

Theorie en praktijk van themagecentreerde interactie


Themagecentreerde interactie (TGI) is een methode voor het begeleiden van groepen en teams. Al jaren werken trainers en opleiders succesvol met deze methode. In het boek Het thema centraal beschrijven negen auteurs hun praktijkervaringen met TGI. Aan de hand van dit boek kunt u kennismaken met TGI of de ontwikkelingen volgen. De TGI-methodiek is ontwikkeld door Ruth Cohn. TGI heeft als doel het bevorderen van levendige leerprocessen en creativiteit in groepen en teams. Begrippen als zelfsturing, participerend leiderschap, de dynamische balans in het leerproces, verantwoordelijkheid nemen voor je eigen situatie en `storingen hebben voorrang` komen voort uit TGI.

In dit boek is van een aantal belangrijke thema`s uit TGI de vertaalslag gemaakt van theorie naar praktijk. Na een theoretisch kader behandelen negen auteurs thema`s, zoals: het leiden van groepen, creatieve werkvormen, groepssupervisie, competentiegericht leren, et cetera.

Een boek voor opleiders, trainers, adviseurs, groepswerkers, persoonlijke begeleiders en managers.Jeroen Hendriksen, A. de Wit, J. de Ruijter boeken - PM-reeks Het thema centraal
ISBN 9789024416684
PAGINA’S 167
VERSCHENEN 28-05-2004
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Boom/Nelissen
Levertijd: ongeveer 3-5 werkdagen
25,00
Bestel

Andere boeken van Jeroen Hendriksen, A. de Wit, J. de Ruijter