Jeremy Dronfield - De jongen die zijn vader naar Auschwitz volgde

Het waargebeurde verhaal van het gevecht van een vader en een zoon om te overleven


Het waargebeurde verhaal van het gevecht van een vader en een zoon om te overleven

In 1939 werden Gustav Kleinmann, een Weense stoffeerder, en zijn zestienjarige zoon Fritz samen met honderden andere Joodse mannen gearresteerd door de SS. Losgerukt van hun familie werden Gustav en Fritz in eerste instantie naar Buchenwald in Duitsland gestuurd, waar het beruchte concentratiekamp op dat moment werd gebouwd.

Het is het begin van een oorlogsverhaal dat zijn weerga niet kent, voor de eerste keer verteld in dit boek. Gustav en Fritz werden gedwongen om te helpen Buchenwald te bouwen. Ze deden loodzwaar werk in de steengroeve van het kamp waaraan veel dwangarbeiders stierven. Toen de ouder wordende Gustav en vierhonderd andere Joden werden geselecteerd voor overplaatsing naar het angstaanjagende nieuwe kamp Auschwitz, kon Fritz het niet verdragen om gescheiden te worden van zijn vader. In een daad van buitengewone liefde en moed bood Fritz zichzelf ook aan voor het transport naar Auschwitz. Zo begon een nieuwe beproeving voor hen allebei, nog wreder en gruwelijker dan hun ervaringen tot dan toe.

De pers over De jongen die zijn vader naar Auschwitz volgde‘Hartverscheurend en fascinerend, dit is het fascinerende waargebeurde verhaal van een vader en een zoon die de verschrikkingen overleven. Prachtig geschreven en vol vreselijk aangrijpende details.’ Helen Fry, schrijver van The London Cage

‘De gruwelen van de holocaust worden op menselijke schaal verteld in dit hartverscheurende verslag.’ Publishers Weekly

‘Een persoonlijk en universeel verslag van het kwaad op zijn slechtst en van familie op haar best.’ Kirkus Review


Het boek de jongen die zijn vader naar auschwitz volgde van Jeremy Dronfield is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Jeremy Dronfield boeken - De jongen die zijn vader naar Auschwitz volgde
ISBN 9789022586075
PAGINA’S 432
VERSCHENEN 09-04-2019
DRUK 2e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Boekerij
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,99
Bestel

Andere boeken van Jeremy Dronfield