Jelleke de Nooy van Tol - Heel de wereld

Op weg naar agro-ecologische landbouw en genoeg goed voedsel voor iedereen


"In 2014 hebben we de wereld gered door wereldwijd over te schakelen op agro-ecologische landbouwpraktijken." Dat zullen we tegen elkaar zeggen in 2030, als we terugkijken op deze transitietijd.

HEEL DE WERELD gaat in op de relatie die wij hebben met ons voedsel en met de productiesystemen die dat voedsel voortbrengen, lokaal en mondiaal. We zitten nu midden in de transitie naar agro-ecologische landbouw, Het Nieuwe Normaal. Dat laten de vele voorbeelden van boeren, burgers, bedrijven, organisaties en regio's in de hele wereld zien, van regionale kringlooplandbouw tot vergroening van woestijnen.

Met een systeembril en een integrale landschapsbril op biedt de schrijver ons inzichten en handvatten om zelf die transitie tot een succes te maken. Laat je inspireren en sluit je aan bij een van de transitie-bewegingen of ondersteun ze. Zo, dat je over vijftien jaar met recht kan zeggen "Ja, ik heb er toen aan bijgedragen dat we nu genoeg goed voedsel hebben in de hele wereld!"

Jelleke de Nooy van Tol is Wagenings ingenieur. Samen met haar echtgenoot Rob de Nooy deed ze vijftien jaar ontwikkelingssamenwerking in verschillende landen. Vervolgens coördineerde en innoveerde ze het Wageningse "groene" onderzoek. Haar werkterrein omvat stadlandontwikkeling, ecologische landbouw, participatieve en interdisciplinaire aanpakken en duurzame gebiedsontwikkeling. Met haar bureau Catalyst4change is zij sinds 2005 internationaal procesbegeleider bij transities naar duurzame landbouw en integrale gebiedsontwikkeling.


Het boek heel de wereld van Jelleke de Nooy van Tol is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Jelleke de Nooy van Tol boeken - Heel de wereld
ISBN 9789062245284
PAGINA’S 400
VERSCHENEN 09-11-2013
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Groene boeken Jan van Arkel
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,95
Bestel

Andere boeken van Jelleke de Nooy van Tol