Jeff Bridges, Bernie Glassman - De dude en de zenmeester

Zenleraar Bernie Glassman vergelijkt de iconische rol van Jeff Bridges in The Big Lebowski met een zenleraar. Jeff zegt dit op een andere manier: "Het aantrekkelijke van de Dude is dat hij altijd liever knuffelt, dan conflicten uitvecht." Sinds lange tijd zijn Academy Award-winnende acteur Jeff Bridges en zijn boeddhistische leraar, Roshi Bernie Glassman, goede vrienden. Inspirerend en vaak hilarisch zijn de vrije dialogen over allerlei levenskwesties tussen de Dude en de Zen Meester. Ze praten over de Dude, boeddhisme, bowlen, wereldhonger, de holocaust, seks, clowns en sigaren. De conclusies die beide heren trekken leiden tot een opmerkelijk humanisme in een boek dat ons vooral wijst op het belang goed te doen in een moeilijke wereld.

Beide auteurs zijn betrokken bij programma's voor vrede en bestrijding van honger. In dit boek delen ze hun levenslessen en frustraties op een open en toegankelijke manier. Bernie Glassman spant zich met de 'Zenpeacemakers' al jaren in om zen toegankelijk te maken in sociaal geëngageerde projecten. Dit keer vond hij hiervoor grote inspiratie in het personage van The Big Lebowski.


Het boek de dude en de zenmeester van Jeff Bridges, Bernie Glassman is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 18,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Recensies & Video’s over "De dude en de zenmeester"

Jeff Bridges, Bernie Glassman boeken - De dude en de zenmeester
ISBN 9789056703103
PAGINA’S 272
VERSCHENEN 28-06-2014
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Asoka
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
18,95
Bestel