Jeannette van Ditzhuijzen - Tuinieren in de tropen

Aruba, Bonaire, Curaçao


Wie op een van de ABC-eilanden een tuin heeft, weet dat de planten en struiken er niet bepaald vanzelf groeien. Dat heeft alles te maken met het gebrek aan regenwater, de soms harde wind en de striemende zonnestralen.

De columns die Jeannette van Ditzhuijzen schreef over haar ervaringen in haar eigen tropentuin zijn gebundeld en aangevuld met nieuwe verhalen en prachtige foto's. Verspreid door het boek staat een dertigtal praktische tips voor succesvol tuinieren op de Benedenwindse Eilanden. Na het lezen krijg je zin om meteen aan de slag te gaan. Want het kan wel, weelderig groen op de droge eilanden.

Jeannette van Ditzhuijzen tuiniert al haar hele leven. Haar eerste tropische-tuinervaring deed ze in Suriname op. Toen ze van 1990 tot 1994 op Curaçao woonde, schreef ze tweewekelijks een tuincolumn voor de zaterdagbijlage van de Amigoe, de Nãpa.

Van Ditzhuijzen schreef diverse boeken over Curaçao: Geschiedenis in Steen (over monumentenzorg), De Willemstad (over het bijna elke dag leven in negentiende-eeuws Punda) en samen met Marjan Brouwers de roman Ren, Janina, ren! over de Curaçaose Janina de Marchena-Katz, die als tienjarige voor de nazi's moest vluchten.Jeannette van Ditzhuijzen boeken - Tuinieren in de tropen
ISBN 9789460224874
VERSCHENEN 28-09-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER LM Publishers

UITVERKOCHT

Dit boek is uitverkocht. Vul uw e-mail adres in om bericht te krijgen zodra het boek leverbaar is.

E-mail adres:


17,50

De genoemde prijs is een indicatie.

Andere boeken van Jeannette van Ditzhuijzen