Jean Shinoda Bolen - Godinnen in de ouder wordende vrouw

De meeste vrouwen vieren tegenwoordig hun vijftigste verjaardag met enthousiasme. Ze zien er nog jong uit en ze voelen zich jong. Velen van hen kunnen zich verheugen op een flink stuk 'derde leven' van goede kwaliteit.

Toch is er ook onbehagen in die derde levensfase. In onze op jong-zijn georiënteerde maatschappij kan een ouder wordende vrouw het idee krijgen onzichtbaar te worden - een non-entiteit. Daarnaast zal ze innerlijke veranderingen bemerken: verschuivingen in prioriteiten en interesses, gevoelens die nieuw voor haar zijn.

Dr Jean Shinoda Bolen, hoogleren psychiatrie aan de universiteit van Californië, heeft Godinnen in de ouder wordende vrouw geschreven om vrouwen te helpen onderkennen en benoemen wat zich in haar roert. Ze beschrijft godinnenarchetypen die specifiek zijn voor de psyche van de ouder wordende vrouw. Daarom bevinden zich ongewone en kleurrijke figuren, die in onze westerse cultuur grotendeels onbekend zijn.

'Dit boek geeft je kracht om het heft in eigen handen te nemen. Het hielp mij de energie van mijn rijpe jaren beter te begrijpen - hoe deze energie te gebruiken met mededogen en humor, en waar haar vandaan te halen wanneer ze lijkt te ontbreken. In de woorden van Jean Shinoda Bolen: een crone zijn is gewoon geweldig.' Isabel Allende


Het boek godinnen in de ouder wordende vrouw van Jean Shinoda Bolen is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 20,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Jean Shinoda Bolen boeken - Godinnen in de ouder wordende vrouw
ISBN 9789056374532
PAGINA’S 280
VERSCHENEN 01-01-2002
DRUK 4e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Lemniscaat
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
20,95
Bestel

Andere boeken van Jean Shinoda Bolen