Jean-Pierre Wilken, Trudy Dankers - Schakels in de buurt

Op weg naar nieuwe vormen van zorg en welzijn in de wijk


Professionals in zorg en welzijn hebben te maken met nieuwe vraagstukken rond de zorg en ondersteuning van mensen met ernstige psychische, sociale en lichamelijke beperkingen. Aan de ene kant gaat het om basale ondersteuning in de woonsituatie, aan de andere kant betreft het de bevordering van participatie van deze burgers in de maatschappij.

Zorg en welzijn kunnen niet langer gescheiden van elkaar aangeboden worden. Het vereist een nieuwe geïntegreerde individuele én wijkgerichte aanpak. Welzijn en zorg worden ?welzijnszorg?.

Deze ontwikkeling vraagt om professionals die zowel kunnen werken aan individuele ondersteuning als aan sociale samenhang en maatschappelijke participatie. In dit boek worden de resultaten gepresenteerd van een project waarin in 3 wijken van Amersfoort twee jaar lang professionals uit zorg en welzijn geëxperimenteerd hebben met deze nieuwe benadering. Uit het onderzoek komt een nieuw type sociale professional naar voren. Een professional die weet te schakelen tussen mensen en organisaties. Een professional die goed op de hoogte is van wat er leeft in de wijk en die mensen, vraag en aanbod met elkaar weet te verbinden. Deze professional werkt niet solistisch, maar maakt deel uit van een wijkteam, zodat mensen met verschillende expertise elkaar kunnen aanvullen.


Het boek schakels in de buurt van Jean-Pierre Wilken, Trudy Dankers is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 20,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Jean-Pierre Wilken, Trudy Dankers boeken - Schakels in de buurt
ISBN 9789088501630
PAGINA’S 144
VERSCHENEN 01-10-2010
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER SWP
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
20,95
Bestel

Andere boeken van Jean-Pierre Wilken, Trudy Dankers