Jean Paul Van Bendegem - Verdwaalde stad

Filosoferen langs straten en pleinen


Dagelijks lopen velen onder ons rond in een stad. Meestal blijven we nergens stilstaan, we moeten vlugvlug van A naar B want we zijn gehaast. Maar ondertussen passeren we van alles en nog wat: een monument, een park, een museum, een universiteitsgebouw, een gerestaureerde kerk of belfort. In dit boek dat een wandeling beschrijft doorheen het Gent van nu, staat het stilstaan centraal: wat is de betekenis van dat alles en nog wat dat we zo achteloos voorbijlopen?

Verdwaalde stad is een filosofische dwaaltocht doorheen een concrete stad maar meer nog een mentale verkennings- en ontdekkingsreis van een universum waar het gaat om het geheugen, natuur versus cultuur, het verzamelen en ordenen, het maken van kennis en het bewaren en herstellen van wat was. Het eindpunt is een verrassend nieuwe blik op een omgeving die men dacht te kennen


Het boek verdwaalde stad van Jean Paul Van Bendegem is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 22,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Jean Paul Van Bendegem boeken - Verdwaalde stad
ISBN 9789089245748
VERSCHENEN 06-10-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Houtekiet
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
22,99
Bestel

Andere boeken van Jean Paul Van Bendegem